Більше двох сотень українських митців підписались під зверненням проти агресії Путіна

— 13 березня 2014, 15:37

Про це йдеться у заяві від діячів культури України до творчої спільноти світу, опублікованій на сайті Мінкульту у четвер.

Заява відкрита до підписання, станом на 15.30 четврега її вже підписало 240 осіб.

Серед підписантів зараз – сам міністр культури Євген Нищук, театральний режисер Сергій Проскурня, художники Іван Семесюк, Матвій Вайсберг, Михайло Демцю, артисти Богдан Бенюк, Остап Ступка, Анатолій Хостікоєв, співачка Марійка Бурмака, диригент Роман Кофман, письменники Андрій Кокотюха, Дмитро Лазуткін, Антон Санченко, вокальна формація "Піккардійська терція" та інші.

"Сьогодні ми не можемо залишитися осторонь і спокійно спостерігати за тим, як Російська держава, користуючись довірою між нашими народами, близькими культурними цінностями та можливістю розуміти один одного, розгорнула проти нас інформаційну війну", - йдеться у заяві..

"Немотивована агресія, прагнення до знищення, побажання зла сусідній державі, прагнення до розколу України – є нічим іншим, як провокацією конфлікту з метою поглиблення його в Криму та поширення його за межі території Кримської автономії", - зазначається у заяві українських діячів культури.

Вони вказують, що Україна ніколи не зазіхала на суверенітет російського народу, його мову та культуру. Нам протягом багатьох років вдається уникати війни та зберігати мир і злагоду між усіма громадянами такої багатонаціональної та багатомовної України.

"Та, сьогодні зберігати мир коштує нам серйозних зусиль, адже влада Росії не соромлячись спотворює інформацію, підкреслює її "яскравою телевізійною картинкою". Зараз українці усього світу, незалежно від того, громадянами якої країни вони є, як ніколи, мають підтримати один одного і об’єднатися навколо ідеї збереження єдиної і соборної України.

Закликаємо усіх митців, художників та архітекторів, письменників та поетів, музикантів, працівників музейної галузі, бібліотекарів, акторів та режисерів, громадських діячів, журналістів та редакторів, усвідомити власну відповідальність за майбутнє нашої держави і не мовчати!", - пишуть діячі культури.

Як відомо, 11 березня Міністерство культури Російської федерації опублікувало список діячів культури, які виступили у підтримку політики президента Путіна щодо України та Криму.

В ньому є прізвища Безрукова, Боярського та інших діячів культури і мистецтва РФ.

Реклама:

Головне сьогодні