Музичний тиждень: Вакарчук-президент, Джаред Лето на Майдані та інше

Відтепер щоп'ятниці на "Українській правді. Життя" з'являтиметься огляд найголовніших музичних вражень за тиждень: події, новини, пісні. Для тих, хто дихає музикою, але не встигає відслідковувати найцікавіше.

У першому випуску: вісім правил Святослава Вакарчука, Джаред Лето на Майдані, "ДахаБраха" і концертний зал майбутнього, фестивалі, пісні, кліпи.

"В Крыму весна, а на Майдане – Лето"

Гість тижня – музикант і актор Джаред Лето. Кілька тижнів тому на церемонії "Оскар" він побажав витримки мрійникам України і Венесуели, тож на його візит чекали з особливою надією.

Концерт його гурту 30 Seconds to Mars у київському Палаці Спорту не розчарував – Джаред розмахував прапором України, доки 6200 прихильників скандували "Слава Україні! Героям слава!"

ВІДЕО ДНЯ

Наступного дня Лето відвідав Майдан, аби на власні очі побачити барикади, поспілкуватись із активістами, "пройнятись" атмосферою. А під вечір у енергійного хлопця вистачило сил заглянути на прем’єру фільму "Даласький клуб покупців" та закритий показ документальної стрічки про "30 Seconds to Mars".

Сподіваємось, Джаред ще поділиться зі світом своїми, безумовно, незабутніми враженнями від України.

Фото @dasha_placebo

"ДахаБраха" і новий клуб у центрі столиці

Концертне життя України взагалі потроху оживає. У той же вечір, коли "30 Seconds to Mars" зібрали 6200 глядачів у Палаці Спорту, зовсім поруч український скарб "ДахаБраха" грав у новій локації Sentrum для 1100 глядачів (усі квитки було розпродано).

Sentrum – концертний зал із великими амбіціями. До його заснування причетний один із співвласників клубу Crystal Hall, а також лідер гурту Gogol Bordello Євген Ґудзь. Цієї весни у Sentrum виступатимуть Kosheen, Сергій Бабкін, White Lies та інші. Також очікується два концерти Gogol Bordello, але дати поки лишаються невідомими.

Фестивальне

Фестиваль "Соседний мир", що раніше проводився в Судаку, переїхав у Росію і відбудеться в серпні "в тихом, живописном красивом месте, на берегу реки". Висновки робіть самі.

Тим часом, на фестивалі "ЗАХІД" у Львівській області виступатимуть відомі світові панки-бунтівники "Anti-Flag" та білоруські герої "Ляпис Трубецкой". 8-10 серпня, с. Родатичі. Висновки, знову ж таки, за вами.

Святослав Вакарчук не проти піти в президенти

Лідер гурту "Океан Ельзи" влаштував велику зустріч зі студентами Києва. Ми обрали вісім ключових тез його насиченої промови:

– Найбільше, що робить людину успішною і щасливою – це відчуття власної свободи.

– Держава — це сукупність людей, які бачать своє майбутнє разом.

– За 23 роки незалежності, ми до боротьби за незалежність навіть не підходили. В 1991 році Україна отримала незалежність авансом. Ніхто не пролив за це навіть краплі крові.

– Робіть акції підтримки Криму в онлайні і офлайні. Покажіть їм, що Україна готова приймати Крим таким, як він є, і жити по-новому.

Фото з Facebook "Океану Ельзи"

– Кожен з вас має зрозуміти, що це особисто ваша відповідальність – що буде з Україною, і що буде з Кримом.

– З 1945 року жодна країна не стикалася з порушенням міжнародних договорів безпеки. Вони не знають, як діяти в такій ситуації.

– Каха Бендукідзе розповів, що саме потрібно для проведення масштабних реформ. Треба троє людей: 1 – той, хто готовий всіх садити, 2 – той хто зможе змінювати всі правила, 3 – той, хто буде їх політично прикривати. Але вони мають бути готові, що рано чи пізно їх всі будуть ненавидіти. Реформи, які нам зараз потрібні – це дуже й дуже невдячна справа.

– Якщо я буду з великою імовірністю впевнений у власному успіху, я готовий іти у президенти.

Трек тижня: несподівані експерименти "The Kooks" зі стилем.

Кліп тижня: чорно-білі Franz Ferdinand.

Лайв тижня: Beck представляє один з найочікуваніших альбомів року в найкрутішому телешоу США.

p.s. Цієї суботи у столиці відбудеться великий безкоштовний "концерт за єдність України". І наче все правильно, але зараз такі концерти варто влаштовувати не в Києві. Сподіваємось, організатори читають ці рядки.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні