Нищук поки що не скасовуватиме і не призначатиме нових свят

— 24 березня 2014, 16:59

Про це йдеться у повідомленні відомства у понеділок.

"Жодних рішень від Міністерства культури щодо скасування державних свят, або призначення нових – не було, немає і бути не може. Це зараз не на часі, адже, з огляду на суспільно-політичну ситуацію в країні, є більш важливі справи, якими займається зараз Міністерство культури" – зазначив міністр культури Євген Нищук

Як відомо, Постановою Кабміну "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" №65 від від 1 березня 2014 року було призупинено використання бюджетних коштів на проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, вшанування пам’яті видатних осіб.

Крім того, до стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні призупинено витрачання бюджетних коштів друкування продукції, не пов’язаної з виконанням завдань і функцій органів державної влади та інших державних органів.

Припинено також витрати на проведення виставок, ярмарків, з’їздів, симпозіумів, конгресів за рахунок коштів загального фонду бюджету.

Обмеження не торкнулися централізованих заходів Мінкультури, пов’язаних із відзначенням 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, Дня Конституції України, Дня Незалежності України, Дня Перемоги, Дня пам’яті жертв голодомору.

Реклама:

Головне сьогодні