В Україні з'явився щорічний фестиваль сучасного хореографічного мистецтва

— 26 березня 2014, 11:52

За словами його організаторів, захід відкриє можливості для експериментів та представить різнобічний погляд на мистецтво танцю.

Основна мета фестивалю - популяризувати хореографічне мистецтво в Україні та сформувати естетичні смаки глядачів через знайомство з провідними колективами і виконавцями.

В рамках фестивалю проходитимусь різноманітні майстер-класи. Кожен танцювальний клас розпочнитиметься уроком класичного танцю. За словами одного із організаторів фестивалю, соліста Київ-Модерн Балету Олексія Бусько, класичний танець є основою. Він також зазначає, що майстер-класи буду орієнтовані на професіоналів високого класу. Для тих, хто хоче пов'язати своє життя із танцем.

Один із організаторів фестивалю, хореограф Раду Поклітару каже, що його дуже тішить те, що у такий складний для країни момент, молоді люди знаходять в собі сили та ентузіазм створювати хореографічний фестиваль.

"КМАТОД-FEST" проходитиме у Київському музичному театрі. В його рамках передбачені вистави, а також танцювальні уроки від Раду Поклітару, Олексія Бусько, Артема Гордєєва, Олени Долгіх, Василя Козара та інших.

Фестиваль планують зробити щорічним та уже з наступного року запрошувати фахівців з різних країн.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні