Кадровий скандал у Центрі Довженка. Нищука просять не призначати керівника кулуарно

— 27 березня 2014, 14:58

Про це йдеться у зверненні трудового колективу на ім’я в.о.президента Олександра Турчинова.

Як йдеться у зверненні, під яким стоять підписи понад 50 співробітників центру, колектив "рішучо виступає проти практики кулуарних і політичних призначень на керівні посади, чим не гребувала попередня влада".

Відтак одностайним голосуванням колектив центру прийняв рішення домагатися проведення відкритого конкурсу на вакантну посаду генерального директора ДП "Національний центр Олександра Довженка" з залученням незалежної експертної комісії, що дозволить обрати найбільш фахового та компетентного кандидата на цю посаду.

Кандидат на посаду очільника Центру Довженка має відповідати таким вимогам:

- професійність та компетентність,
- авторитет у міжнародних кіноколах,
- вільне володіння іноземними мовами,
- досвід роботи на профільних керівних посадах з позитивними показниками,
- готовність до реформування підприємства відповідно до сучасних вимог галузі.

У центрі наполягають, що кандидат має публічно представити стратегію розвитку підприємства на ближчу та віддалену перспективи, а органи влади гарантувати йому імунітет та сприяння в упроваджені такої концепції.

Співробітники центру вимагають проведення найближчим часом відкритого конкурсу посаду генерального директора центру Довженка.

"Неоголошення такого конкурсу свідчитиме, що посадові особи, відповідальні за кадрову політику в культурній сфері та сфері державного управління мають власні інтереси щодо території та майна Центру, що неодноразово вже мало місце в попередній нашій 20-літній історії", йдеться у листі.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні