Російські письменники Харкова: на роботі і поза нею ми вільно спілкуємося російською

— 3 березня 2014, 11:08

"Ми, російські письменники Харкова, хочемо, щоб були почуті і наші голоси: ми вільно, на роботі і поза нею, спілкуємося російською мовою, і з українськими колегами теж!, - йдеться у зверненні.

"У будь-якому випадку, дискусійні питання чи то мовного, чи національного характеру не можуть бути приводом до військової інтервенції", - додають письменники.

"Ми, російські письменники Харкова, – громадяни України, і нам не потрібен військовий захист з боку іншої держави. Ми не бажаємо, щоб, прикриваючись риторикою про захист наших інтересів, інша держава вводила свої війська в наше місто і країну, піддавала небезпеці життя наших рідних і друзів. Все, що нам потрібно, - це мир і спокійне життя. І реальну загрозу цьому несе рішення Ради Федерації Росії і військове вторгнення", - зазначають письменники.

Вони нагадують, що 1 березня Рада Федерації Росії підтримала звернення президента РФ вжити вичерпних заходів щодо захисту росіян в Україні, аж до введення на її територію російських Збройних Сил.

Цього ж дня в обласних центрах сходу України пройшли інспіровані міською владою проросійські мітинги.

У Харкові учасники мітингу, і серед них привезені в автобусах з російськими номерами, штурмом взяли будівлю обласної адміністрації, в якому знаходилися прихильники Євромайдана, побили їх, в тому числі відомого письменника Сергія Жадана (він потрапив до лікарні, з розбитою головою, струсом мозку і підозрою на перелом носа); громадянин Росії, житель Москви, забравшись на будівлю обладміністрації, встановив на ньому російський прапор.

Офіційно Рада Федерації керується нібито фактом численних заяв про утиск прав росіян в Україні.

"Якщо такі заяви існують, вони мають бути оприлюднені і кожна з них – досконало вивчена", - додають харківські письменники.

Реклама:

Головне сьогодні