Прокуратура Росії перевірить "Ляписа Трубецкого" за вигук "Слава Україні!"

— 28 квітня 2014, 11:03

Депутат Держдуми Росії Роман Худяков направив звернення на ім'я генпрокурора Росії Юрія Чайки, з проханням дати правову оцінку антиросійським висловлювань фронтмена білоруського гурту "Ляпис Трубецкой" Сергія Міхалка під час концерту в Іжевську, пишуть "Известия".

Зокрема, політика обурило те, що головний "ляпис" викрикував гасло "Слава Україні!", а незадоволених цим російських фанатів назвав "імперськими імбіцилами".

"Ця кричуща витівка досі не отримала належної правової оцінки. Також співак не раз заявляв про свою підтримку Майдану. Варто відзначити, що громадянин Білорусії Міхалок С.В. на даний момент проживає в місті Москва, де ховається від прокурорської перевірки, проведеної в його відношенні Білоруською Генеральною прокуратурою", - йдеться у зверненні парламентаря.

Депутат вважає, що соліста "Ляписа Трубецкого" треба притягнути до відповідальності:

"Треба заборонити цій групі взагалі виступати на естраді. Заборонити виступати в нашій країні. Ми підготували лист до Генеральної прокуратури і просимо покарати його за всією суворістю закону. Адже це як мінімум нецензурна лайка в громадському місці. Нехай прокуратура розбирається, яке у нього громадянство, можливо, він стане персоною нон-грата для Росії".

Прес-аташе групи Олександр Бергер відразу після скандального концерту в Іжевську заявив, що не бачить підстав розцінювати висловлювання Міхалка як образливі.

"Від імені групи "Ляпис Трубецкой" хочу попросити вибачення у імбецілів, а також рідних і близьких людей, що живуть з цією важкою хворобою. Ми не хотіли їх образити", - сказав він.

Водночас продюсер групи Євген Колмиков спростував інформацію про те, що образливі заяви були зроблено на території Росії.

"Ми не розуміємо, що відбувається, тому що в Іжевську не було такого. Це не з Іжевська. Це з Німеччини, де Міхалку фашисти зіговали, потім показали непристойні жести. В результаті з нас зробили фашистів... Чекаємо подальшого розвитку подій. Нас ніхто не чує, з нас зробили фашистів. Нам би доопрацювати до 1 вересня, ми ж оголосили про розпуск групи", - додав він.

До слова, три роки тому співака Сергія Міхалка вже викликали до прокуратури Білорусії за висловлювання про владу. Відтоді лідер "Ляписов" намагається рідше бувати на батьківщині, при цьому будучи прихильником білоруських опозиційних сил.

Реклама:

Головне сьогодні