Київ візьме участь у світовому проекті "Play Me, I'm Yours"

— 30 квітня 2014, 15:31

Так, під час акції, на вулицях столиці з’являться арт-піаніно, зіграти на яких зможе кожен бажаючий.

В Києві будуть розміщені близько 20 піаніно на велелюдних площах та вулицях - Софіївська площа, Ботанічний сад, Пейзажна алея, Андріївський Узвіз, Парк Слави, Оболонська набережна та в інших локаціях, повідомляє Biggggidea.com.

Фестиваль "Play Me, I’m Yours Ukraine" запланований на другу половину червня і триватиме 10-14 днів. А потім завершиться гала-концертом із виступами професійних музикантів та переможців конкурсу піаністів-аматорів. Всі піаніно будуть розварбовані українськими художниками.

Фото Buro247.ua

В рамках події "Play me, I’m yours Ukraine" відбуватимуться виступи і концерти професійних музикантів, піаністів-аматорів з творами різних стилів і жанрів – від класики до джазу і сучасної музики, виступи співаків, міні-ансамблів і творчих колективів, театральні постановки, танцювальні перформанси, літературні читання, події на перетені жанрів, різноманітні майстер-класи та інші цікаві творчі заходи.

"Play Me, I’m Yours" – це міжнародна громадська культурна ініціатива, заснована визнаним сучасним британським митцем Люком Жерамом у 2008 році. "Вуличні" піаніно звучали вже у 43-х містах від Ньо-Йорка до Лондона, від Мехіко та Мельбурна, а в імпровізованих концертах взяли участь близько 6 мільйонів людей.

За словами Люка Жерама, піаніно для перехожих - це як чисте полотно для художника, щоб висловити себе.

Реклама:

Головне сьогодні