В Україні стартує фестиваль короткого метру

— 21 травня 2014, 11:25

За п’ять днів буде продемонстровано близько 150 фільмів, які розділяться у 25 блоків. Паралельно з показами буде діяти кіношкола та кінотеатр під відкритим небом.

Відкриттям фестивалю стане національна прем’єра альманаху коротких документальних фільмів "Україна_голоси", який складається із восьми стрічок українських режисерів. Досліджуючи життя українців, альманах віддає належне багатоаспектності і динамічності громадянського життя в Украіні.

Фестиваль пройде з 21-25 травня в столичному кінотеатрі "Кінопанорама".

Документальні фільми альманаху "УКРАЇНА_ГОЛОСИ" показують життя громадян України у Києві та інших містах у спосіб, що дозволяє дослідити та віддати належне різним складовим динамічного громадянського суспільства в Україні.

Фільми "УКРАЇНА_ГОЛОСИ"/UKRAINE_VOICES

Без паспорту

Режисер: Кристина Люльченко
Цей фільм про те, що можна, й чого не можна у світі людини, яка не має паспорту.

У полі

Режисер: Андрій Литвиненко

Цей фільм про заповідник "Асканія Нова". Про людей, які люблять це місце й віддають своє життя, піклуючись про дику природу.

Право на протест. Початок

Режисер: Аксиня Куріна

Увечері 21 листопада 2013 р., після відмови української влади від підписання угоди про асоціацію з ЄС, журналіст Мустафа Найєм на своїй сторінці у Фейсбуці закликав людей вийти на Майдан Незалежності.

Пенальті правосуддя

Режисер: В'ячеслав Бігун

Життя прекрасне, допоки герой не потрапляє у пастку долі — руки системи. Він бореться до останього. Й, протидіючи системі, завдяки батьку й добродію, добивається правосуддя — у Європейському суді.

Під мостом

Режисер: Жанна Довгич

Нігерієць Мартін вже більше 20 років в Україні. У нього навіть був свій "бутік" на відомому ринку секонд-хенду "Шулявка" під Індустріальним мостом у Києві. Кілька років тому ринок закрили під приводом реконструкції, але він і досі стоїть в риштуванні. Як складається життя Мартіна? Чим він живе – минулим чи майбутнім?

Не просто Микола

Режисер: Оксана Шорник

Історія священика, котрий щодня стоїть перед вибором. Хто він? Священик чи еколог? Священик чи громадянин? Священик чи просто людина?

Екзарх

Режисери: Надія Парфан, Марія Стоянова
Молодий православний священик вирішив піти з Києво-Печерської Лаври, де стало забагато нетерпимості та лицемірства.

Love…Share

Режисер: Анастасія Хонякіна

Вони виконують наказ. На їхньому шляху спочатку сотні. Потім – сотні тисяч… таких як вона.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні