Тест

У Канах назвали переможців

За сюжетом, актор-пенсіонер Айдин разом із молодою дружиною має невеличкий готель у Центральній Анатолії. Вони вже давно віддалилися один від одного. Взимку, коли готель вкривається снігом, він стає їхнім єдиним сховищем та декорацією для родинних драм.

Про це йдеться на офіційному сайті фестивалю.

Статуетку режисерові вручила актриса Ума Турман та Квентін Тарантіно.

[L]Гран-прі фестивалю дісталося стрічці Аліче Рорвахер "Диво", де в головній ролі знялася Моніка Белуччі.

Премію за найкращу режисеру отримав фільм Беннета Міллера "Полювальник за лисицями", а премія за найкращий сценарій дісталася Андрію Звягінцеву та Олегу Нєгіну за "Левітана".

Джуліанна Мур отримала премію за найкращу жіночу роль у фільмі "Дорога до зірок", а Тімоті Сполл - за найкращу чоловічу роль у фільмі "Містер Тернер".

Нагадаємо, 21-го травня фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького завоював три призи у Канах.

Дебют Мирослава Слабошпицького "Плем'я" очолив список переможців програми "Тиждень критики" Каннського кінофестивалю. Фільм, у якому знялися непрофесійні глухонімі актори, позбавлений діалогу і субтитрів - виграв Гран-прі Nespresso, премію "Одкровення" та грант від фундації Gan.

В основний конкурс 67-го Каннського кінофестивалю увійшли 18 стрічок, серед яких: "Королева ночі" (The Captive) Атома Егояна, "Два дні, одна ніч" (Deux jours, une nuit) Жан-П'єра і Люка Дарденнів з Маріон Котійяр в головній ролі, "Зоряна карта" (Maps to the Stars) з Робертом Паттісоном та інші.

"Українська правда. Життя"