В Одесі створили рекордну фреску з відомими особистостями. Фото

— 11 липня 2014, 12:04

Полотном для картини послужила стіна звичайного триповерхового будинку загальною площею 330 квадратних метрів, пише Думская.net.

На фресці зображено будівлю, практично в кожному вікні якого одесити можуть побачити видатних особистостей і літературних героїв. Тут і прогулюються по вулиці Воронцови, влаштувався в кафе Олександр Сергійович Пушкін, і декламує свої твори з верхнього балкона Михайло Жванецький. Є навіть одеський кіт, який краде камбалу у самого міського голови Григорія Маразлі.

Над зображенням працювало п'ять художників, які протягом двох місяців практично кожен день покривали стіну будинку малюнками, в тому числі і на досить небезпечній висоті.

За словами керівника проекту Олексія Шкурата, тільки цим двориком проект не обмежується. "Всього обрано сто персонажів, 24 з яких прикрасили собою стіну будинку на Єврейській. Решта будуть зображені на інших об'єктах мережі готельної мережі, яка і замовила проект", - каже він.

Рекордні розміри фрески були внесені до Національного реєстру рекордів України. За словами керівника організації, що зафіксувала унікальність фрески, попередній рекорд належав Києву і представляв собою 255 квадратних метрів стіни будинку, яку розмальовували вісім художників.

Реклама:

Головне сьогодні