Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю здобула чорна комедія

— 20 липня 2014, 09:53

Міжнародне журі, очолюване Пітером Веббером, оголосили імена переможців у категоріях Найкращий фільм, Найкращий режисер і Найкраща акторська робота

Гран-прі здобула чорна комедія "Мотивації нуль" ізраїльського режисера Тальї Леві.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, "Золотий Дюк" за Найкращий український повнометражний фільм національного конкурсу отримала документальна стрічка "Сутінки" Валентина Васяновича.

"Мені дуже приємно, що саме документальне кіно здобуло перемогу. Його робити дуже важко, адже ви не можете на нього впливати "- зазначив Васянович на церемонії вручення нагород.

Валентин Васянович

Крім того, було вручено другий почесний приз за внесок у кіномистецтво українському режисерові Кірі Муратовій.

Переможцем у номінації "Найкраща акторська робота" стала Анжеліка Літценбургер "за таку сміливу розповідь особистої історії" у фільмі Party Girl.

Це - перша нагорода Літценбургер.

Призом "за захоплюючу режисуру і безкомпромісно правдиве відображення китайської сучасності" був відзначений режисер картини "Чорне вугілля, тонкий лід" Йіна Дяо.

Нагороду за "Найкращий фільм фестивалю" від глави журі міжнародної конкурсної програми - британського режисера Пітера Веббера - отримала грузинська картина "Побачення наосліп" за дуже душевну історію в кращих традиціях грузинського кіно.

Золотий Дюк у номінації "Найкращий фільм"

"Для нас це дуже важливий приз, оскльки фільм не тільки грузинський, але й український. Це перша ластівка співробітництва, яке має тривати "- сказала зі сцени продюсер картини Олена Єршова.

Гран-прі ОМКФ - статуетка "Золотий Дюк" та грошова винагорода у розмірі 12 000 євро - за результатами глядацького голосування був присуджений ізраїльському фільму "Мотивації нуль".

Журі також відзначило 2 стрічки міжнародної конкурсної програми спеціальними нагородами - мексиканський фільм "Гуерос" Алонсо Руіспаласіос за "новаторську форму вираження поваги класичному французькому кінематографу" і російську стрічку "Зірка" Ганни Мелікян за блискучу акторську гру Тіни Далакішвілі.

Українська правда. Життя

Усі фото oiff.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні