Музичний тиждень: "Крихітка" співає про візитівку Яроша, Майдан у кліпі британських рокерів, обрані відео з Glastonbury

Також у випуску музичних новин за тиждень: полювання московських православних фанатиків на Мериліна Менсона, топ-10 найпопулярніших альбомів Британії за півроку, нові роботи UNKLE, Tricky, Деймона Албарна.

"Крихітка" заспівала про візитівку Яроша

"В мене був мен, а тепер я маю Яроша візитівку". Гурт "Крихітка" опублікував студійну версію несподіваної пісні про найпопулярніший артефакт весни, який приносить вдачу, покращує тиск та відлякує вампірів.

Вперше Каша Сальцова заспівала цю пісню наживо 1 червня на концерті "Крихітки" в київському залі Sentrum. На приспівах над головами людей вибухали феєрверки з візитівок Яроша.

Майдан у кліпі британських рокерів

Молоді рокери з Кембріджу Lonely The Brave зняли у Києві кліп, сповнений романтизованих образів. Зйомки проходили на революційних барикадах Майдану, Хрещатику, бульварі Тараса Шевченка, Трухановому острові та інших локаціях.

Коментує автор кліпу Ґреґ Девенпорт: "Коли я вперше почув цю пісню, одразу відчув, що відео повинно мати дух свободи й спасіння. Я слідкував за всіма подіями на Майдані та в Україні ще з листопаду. Сам був на Майдані, бачив, як 200 тисяч людей співали національний гімн із надією в очах.

Потім, коли я повернувся до Лондону, я був нажаханий тим насиллям, яке відбувалось в Україні далі. Усі ці кадри ми бачили в новинах і вони, погодьтесь, були схожими на апокаліптичні. Я думав про цих людей, про цю революцію і це, безумовно, підштовхнуло мене на ідею для кліпу – пережити насилля, сподіватись на світле майбутнє, бути вільним".

Пісня "Backroads" увійде в дебютний альбом гурту "The Day’s War" (реліз: 1 вересня 2014). Лейбл Columbia Records ще не починав промо гурту за межами Британії, але, схоже, своє коло шанувальників в Україні у них вже з’явилось.

Православні фанатики, винищувачі Менсона

Шок-рокер Marilyn Manson не зміг виступити у Москві на фестивалі Park Live. Незадовго до початку організатори отримали анонімне повідомлення про вибуховий пристрій і фестивальний вечір довелось скасувати.

До того російські релігійні фанатики закликали усіх дзвонити в поліцію та говорити про закладену бомбу. Активісти також переслідували Менсона по місту та під готелем з метою закидати яйцями та окропити святою водою. Росія така Росія.

Топ-10 альбомів 2014 у Британії

Британія давно є чи не найвпливовішою країною в світі музики. А якою музикою живуть зараз самі британці?

Видавці офіційних британських чартів вирахували найбільш продавані альбоми першого півріччя 2014. Лідерами стали Coldplay, чий травневий студійник "Ghost Stories" вже розійшовся тиражем 375 тисяч копій.

Друге місце з невеличким відривом (329 тисяч) посів 27-річний герой "білого соулу" Паоло Нутіні.

Цілком топ-10 фаворитів публіки виглядає так:

  1. Coldplay "Ghost Stories".
  2. Paolo Nutini "Caustic Love".
  3. Ellie Goulding "Halcyon".
  4. Paloma Faith "A Perfect Contradiction".
  5. Sam Smith "In The Lonely Hour".
  6. Pharrell Williams "Girl".
  7. Bastille "Bad Blood".
  8. London Grammar "If You Wait".
  9. Beyonce "Beyonce".
  10. Arctic Monkeys "AM".

Можливо, цей перелік допоможе вам знайти для себе щось нове і цікаве.

UNKLE задає атмосферу

Давно не було чутно нового матеріалу від майстра темних матерій Джеймса Лавеля, відомого як UNKLE. Аж ось з’явився ізотеричний відеоряд під свіжий трек "Worship".

Сам по собі трек не так цікавий, але із візуальними образами поєднується в повноцінну атмосферну арт-інсталяцію.

Відеоряд підготував дует Warren Du Preez & Nick Thornton Jones, відомий рядом рекламних роликів, а також співпрацею з UNKLE (зокрема кліп "Follow Me Down") та Бйорк.

Переглянути в кращій якості цю та інші роботи режисерського дуету можна на сайті RSA Films.

Новий альбом Tricky

Гуру тріп-хопу Tricky вже давно відійшов від жанру, з яким його асоціювали в дев’яності, і продовжує випускати студійники поза конкретним стилем. Власне, артист знову покопався в собі і готує до видання новий матеріал.

Альбом називатиметься "Adrian Thaws" – саме так насправді звуть Tricky – і вийде 8 вересня. А далі, напевно, буде і третій візит в Україну. Поки що маємо один з нових треків.

Дещо від Деймона Албарна

Знаменитий нігерійський барабанщик Тоні Аллен готує новий альбом "Film Of Life" на жовтень 2014. Серед цікавого – дует з Деймоном Албарном (ідеолог Blur, Gorillaz і купи інших проектів).

Аллен настукував ритми в проектах Албарна The Good, The Bad & The Queen та Rocket Juice & the Moon, тож спільний запис для них – вже звичка. Ось у що вилилась їхня звичка цього разу:

Обрані моменти Glastonbury Festival

Минулими вихідними у Британії відгримів найвідоміший та найзнаковіший фестиваль країни, якщо не світу – Glastonbury. Тож наостанок публікуємо добірку записів з фесту.

MGMT перетворили свій старий добрий хіт "Kids" на 8-хвилинний джем.

Одіозні хедлайнери Metallica, очікування виступу яких супроводжувалось купою кислих облич від давніх прихильників фестивалю, а також музикантів та медіа. Але металюги втерли носа всім критикам.

Феєрія від Arcade Fire.

Вечірка від Kasabian.

Один з визначних рок-гімнів XX століття від Pixies.

Реклама:

Головне сьогодні