Музичний тиждень: Tricky в Києві, фурор "ДахаБраха" в Англії та інше

Також у випуску: українська народна пісня по-новому від Alloise, Емі Лі з Evanescence стала мамою, Coldplay профінансували лікування фана, як відвідати 50 найкращих світових фестів безкоштовно, Lady Gaga і джаз, Lenny Kravitz і секс, сольник лідера My Chemical Romance, а також свіжі пісні і кліпи від Linkin Park, Kasabian, Beck, Деймона Албарна, Лани Дель Рей і барабанщика Radiohead.

Тricky знову в Києві

До нас їде культовий музикант з Бристоля – Tricky. Концерт відбудеться 26 вересня в Зеленому театрі (Паркова дор., 4). Квитки надійдуть у продаж найближчим часом.

Виступ відбудеться в рамках туру з новим альбомом "Adrian Thaws", що вийде 8.09. Назва альбому – справжнє ім'я Трікі. "Назвати альбом так – значить, сказати, що ви мене зовсім не знаєте, – коментує автор. – Люди стільки разів навішували мені ярлики, але з кожним альбомом я опиняюсь у новому просторі".

Трікі найбільше відомий як один із ідеологів хвилі тріп-хопу в 90-ті, але в 2014 році артист асоціює себе з експериментальною клубною музикою, до якої він тяжіє в своїх нових треках.

Фурор "ДахаБраха" у Лондоні

Публікуємо фото зі сцени найбільшого world music фестивалю у світі WOMAD під час виступу української гордості – етно-хаос гурту "ДахаБраха". Знай наших!

Коментує автор знімку та учасник гурту Марко Галаневич: "Люди висловлюють підтримку і солідаризуються з Україною. Можливо, найсильніші враження за літо. Все буде добре".

"Вербовая дощечка" по-новому від Alloise

Українська електропоп-співачка Alloise записала свою версію народної пісні "Вербовая дощечка" з любов'ю до рідної землі.

Коментар Alloise:

UA Як людина, яка народилася у Полтаві, вже 5 років співала на місцевому радіо українські народні пісні, а потім у дорослому віці цілий рік в народному хорі, я ніколи не кричала про те, як я люблю Україну, бо любов має бути тихою. Присвячую цей запис моєму Батькові Євгену, який навчив мене відчувати музику, та все життя підтримує мене у творчості.

RUS Мои российские друзья, которых я знаю не первый год, и даже те, которых я еще не знаю - мое сердце открыто для вас, и я осознаю, что чужие планы не должны влиять на наше достоинство, здравый смысл и взаимоуважение. Надеюсь на скорейшее наступление мира.

ENG Love. Peace. Unity. Dignity. Strength!

Емі Лі з Evanescence стала мамою

Лідерка американського рок-гурту Evanescence Емі Лі заінстаграмила знімок із підписом: "Наш малюк Джек Лайон Харцлер тепер тут. Виявляється, я й не знала про те, яким може бути моє серце, до цього часу. Світ просто вибухнув мільйонами фарб".

Радіємо за Емі! А заразом і за її чоловіка, терапевта Джоша Харцлера.

Coldplay профінансували лікування фана

Світлі хлопці Coldplay вирішили допомогти своєму прихильнику, який страждає від хвороби рухових нейронів. Гурт передав 10 тисяч фунтів (близько 204 тис. Грн) на лікування.

Друзі Джоді Даффа просили допомоги через спеціальний сайт, а також написали лист гурту. Окрім матеріальної допомоги, Coldplay запросили Джоді на концерт у лондонському Альберт-холлі, провели з ним час у гримерці та присвятили йому свій трек "Fix You". "Ми хочемо подарувати цьому хлопцю стільки любові, скільки можливо", – прокоментував вокаліст Кріс Мартін.

І нехай менеджери гурту розуміли, що це чудове промо, але от би у всіх популярних світових гуртів було таке промо.

Як відвідати 50 найкращих світових фестивалів безкоштовно

Згідно з легендою, фотограф Маркус Хейні за 4 роки відвідав безкоштовно понад півсотні музичних фестів і тепер монтує документальний фільм про це під назвою "No Cameras Allowed"

Glastonbury, Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo та інші локації підкорились хлопцю завдяки підробним вхідним браслетам. Враховуючи, як швидко правами на фільм зацікавились MTV, і враховуючи, що жоден фестиваль досі не подав позов до суду, скоріш за все, проект був завчасно спланований і сфабрикований телевізійниками. Хай там як, із цього може вийти непоганий музично-молодіжний фільм.


Incredible guy sneaks in all big festivals..... mistersexybuzz

Хімічно-романтичний сольник

Ліквідувавши гурт My Chemical Romance, його лідер Джерард Уей зайнявся сольним матеріалом. Що з того вийшло – можна буде почути у першому самостійному альбомі Уея "Hesitant Alien", що вийде 29 вересня на лейблі Warner Bros.

Джерард Уей: "Моєю метою було створення безкомпромісного мистецтва з використанням найбільш недружнього інструменту для радіо-хітів – гітари. Для натхнення я звертався до творчості яскравих представників брітпопу – Джарвіса Кокера та Деймона Албарна".

Одна з пісень майбутнього альбому:

Нові пісні і кліпи

Кліп до другого сольного альбому барабанщика Radiohead Філа Селуея. Ось так співає майстер ритмів, коли поруч нема Тома Йорка і колег із видатного гурту.

Kasabian порівнюють концертний натовп зі зграєю псів у новому відео. Хто був на великих рок-концерт у тисняві фан-зони, той знає, що порівняння не таке вже й дивне.

Дещо з майбутнього альбому рок-н-ролльщика Ленні Кравіца, у якого на думці лише... ну, ви чуєте.

Нова робота Linkin Park зі старими, як їхній альбом "Meteora", музичними ідеями і дорогим сучасним продакшном.

Старий будинок, поле, смерть, космонавт та інші образи в чорно-білій гамі від любителя артових відео Beck і досвідченого кліпмейкера Софі Мюллер, на рахунку якої понад 220 (!) кліпів за 30 років кар'єри, від Джеффа Баклі до Бейонсе.

Деймон Албарн записав пісню для фільму Люка Бессона "Люсі" зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі.

Лана Дель Рей у весільній сукні намагається довести, що кліп можна зняти і на смартфон з Інстаграмом.

Lady Gaga знову пішла в джаз і свінг. У такому вишуканому стилі слухати її значно приємніше. Перед вами перша ластівка з майбутнього спліт-альбому Lady Gaga і Тоні Беннетта "Cheek to Cheek", який вийде 23 вересня.

Реклама:

Головне сьогодні