Музичний тиждень: Darkside у Києві, Aphex Twin у "потойбічному інтернеті" та інше

Також серед музичних новин: "Океан Ельзи" виступили для бійців, Джамала, Хливнюк і Шуров готують сюрприз, концертний фільм Бьорк покажуть у Києві, деталі серіалу від Foo Fighters, уроки добра і мрійництва у кліпі Alex Metric, нові пісні Interpol, Lenny Kravitz, Caribou, Submotion Orchestra, Ben Howard, Tennis, кліп Kaiser Chiefs.

ОЕ + АТО

"Океан Ельзи" приєднались до великого списку українських гуртів, що українських солдат своїми виступами. Днями "Океани" зіграли для 79-ї миколаївської аеромобільної бригади.

Інтригуюча компанія

Джамала, Андрій Хливнюк ("Бумбокс") та Дмитро Шуров (Pianoбой) готують разом музичне... щось. Що саме – поки невідомо, але, знаючи цих музикантів, точно буде щиро і якісно. Чекаємо деталей з нетерпінням.

Фото: Олександр Добрєв

Darkside у Києві

До нас їде один з найвпливовіших молодих музикантів сучасності – Ніколас Джаар (Nicolas Jaar). Його проект Darkside відіграє в київському залі Sentrum вже 3 вересня. Купити квитки.

Darkside – це електронне плетиво Джаара та інтелігентні гітарні візерунки Дейва Харрінгтона. Разом вони створюють примарну, неповторну музику. Не важливо, якому жанру ви надаєте перевагу, Darkside – актуальне явище, яке варто побачити наживо. До того ж, це один з останніх концертів дуету перед безстроковим розформуванням.

Ніколас Джаар заявив про себе гучно у 2011-му з дебютником "Space Is Only Noise", який став релізом року за версією авторитетних Resident Advisor та Mixmag, а також потрапив у річний топ-20 видання Pitchfork. Так у 21 рік Джаар став одним з найбільш затребуваних електронщиків сучасності.

Концертний фільм Бьорк у Києві

Восени українці зможуть побачити талановиту ісландську артистку позаземного походження Бьорк – щоправда, поки не наживо, а на великому екрані. В кінотеатрах 46 країн світу відбудеться прем'єра концертного фільму "Biophilia Live". У Києві – з 10 жовтня. Інші деталі будуть відомі пізніше.

"Biophilia Live" – це більше, ніж концерт. Це цілий арт-проект, присвячений поєднанню музики, природи, науки та сучасних технологій.

Таємничий Aphex Twin рекламує альбом через "потойбічний інтернет"

Впливовий винахідник від електроніки і людина-подія Aphex Twin вийшов з тіні. Ну, не те щоб вийшов, але подав голос – анонсував перший за 13 років повноцінний альбом.

І не просто так, а через "Глибоке павутиння" – так званий альтернативний інтернет, що не індексується пошуковиками. Завдяки такій захищеності "Глибоке павутиння" стало прихистком хакерів, наркодилерів, торговців зброєю та інших злочинців. А тепер там з'явився і сайт, присвячений новому альбому Aphex Twin "Syro", який вийде 22 вересня на лейблі Warp Records.

За кілька днів до анонсу Aphex Twin розбурхав уяву меломанів, запустивши над Лондоном дирижабль зі своїм лого, а також лишивши свій логотип у виді граффіті на деяких стінах Нью-Йорка.

Любовний лист Foo Fighters

Браві рокери Foo Fighters випустять новий альбом "Sonic Highways" 10 листопада, та спершу покажуть документальний багатосерійний фільм про те, як його створювали. "Це любовний лист історії американської музики", – прокоментував лідер гурту Дейв Грол.

Грол і компанія записали вісім нових пісень у восьми культових студіях в різних куточках США, про цю музичну подорож і йдеться у серіалі, що стартує 17 жовтня на каналі HBO. Днями з'явився перший трейлер:

Це не перший досвід роботи Дейва Грола з документалістикою. Вихід попереднього альбому "Wasting Light" (2011) супроводжувався захопливим фільмом про історію Foo Fighters, а також документальним звітом про тур гаражами фанів.

У 2013 році Грол випустив розкішну документалку "Sound City" про однойменну студію за участю Трента Резнора (Nine Inch Nails), Джоша Хоммі (Queens Of The Stone Age), Бутча Віга (продюсер Nirvana, Foo Fighters, барабанщик Garbage), продюсера Рика Рубина, учасників Nirvana (Пет Смір, Кріст Новоселіч, архівні кадри з Куртом Кобейном) та багатьох інших. Саундтрек до фільму отримав дві статуетки Grammy.

Дейв Грол: "Після роботи над Sound City я зрозумів, що музика і документалістика добре працюють у парі, бо історії додають пісням змісту, глибини. Це сильний емоційний зв'язок. Тому я вирішив знову зробити це, але не просто зайти в студії і розказати її історію, а проїхати всю Америку і розказати її історію".

А ще днями Дейв втретє став татком, вітаємо з народженням красуні-доньки Офелії!

Нові пісні та кліпи

Трохи добра у кліпі тижня. Alex Metric показує, що втілювати мрії можна в будь-якому віці і попри будь-який емоційний занепад.

Якщо кліп Alex Metric надихнув вас танцювати, зробити це можна також під свіжий трек Caribou з однойменного майбутнього альбому.

Легка пісня від сімейної пари з Денвера Tennis. Звук ставив барабанщик The Black Keys Патрі Карні.

Розслаблені ритми і яскраве соло на трубі від електронщиків Submotion Orchestra.

Один з очікуваних релізів вересня все ближче, а поки ще одна нова пісня Interpol.

Трохи нового Ленні Кравіца для прихильників його однотипних, але енергійних пісень.

Щира й емоційна балада від Бена Ховарда з майбутнього однойменного альбому.

Kaiser Chiefs на морському березі після кораблетрощі у новому кліпі.

І нехай на нашому з вами горизонті закінчаться усі шторми.

Реклама:

Головне сьогодні