Форум видавців. Wishlist книжок для дорослих і дітей

На Форумі видавців у Львові цього року буде дуже багато нових книжок. Ось наші ідеї щодо того, на які книжки варто звернути окрему увагу. Також ми вирішили нагадати, де і як можна наживо почути і побачити авторів цих новинок.

Охопити всю програму дуже складно. Тож, можливо, ви також знайдете ту саму нову улюблену книжку тут.

КНИЖКИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Книжки авторів УП

"По обидва боки колючого дроту" (А-ба-ба-га-ла-ма-га) – це книжка щоденників Юрія Луценка, котрі розпитав, записав, зібрав і впорядкував Мустафа Найєм. Розмови, що стали основою цього щоденника, були записані ще рік тому. Книжка не про вибори і не про політичні перегони, а про досвід тюрми.

Презентація книжки відбудеться 11 вересня о 14.00 в Дзеркальній залі Палацу Потоцьких на Коперника, 15.

"Межигірська сага Віктора Януковича" (Брайт Букс) – книжка Сергія Лещенка, присвячена, як видно з назви, "Межигір’ю". Цей символ корупції влади при Януковича дозволяє роздивитися, як функціонували схеми злочинного режиму.

Презентація книжки відбудеться 12 вересня о 13.00 в Дзеркальній залі Палацу Потоцьких на Коперника, 15.

"Історії талановитих людей" (Брайт Букс) – книжка Ірини Славінської, де зібрано історії-монологи 11 митців, які працюють у різних жанрах, від журналістики та адвокатури до музики та літератури.

Презентація книжки відбудеться 12 вересня о 14.00 в "Мапі" на Галицькій, 14.

Художні

"Фелікс Австрія" Софії Андрухович ("Видавництво Старого Лева") – прекрасний роман, який розповідає про життя двох молодих жінок Аделю та Стефу в Станіславові початку 20 століття.. Вони з дитинства разом – їхні матері загинули у вогні Мармулядової пожежі. Обох врятував від вогню та виростив тато Аделі, доктор Ангер.

Аделя і Стефа, а також персонажі, що літають орбітами навколо, час від часу виглядаючи то як "головні", то як "другорядні", пов’язані між собою спільними історіями. Часто ці зв’язки та історії виявляються фікцією. І навпаки.

Авторська зустріч із Софією Андрухович та Старим Левом – 13 вересня о 12 годині (Королівська трапезна Львівського історичного музею (пл. Ринок, 6)

"Омріяний край" Лілі Хайд ("Дуліби") – чудовий роман про життя родини кримських татар, які повернулися з вигнання в Узбекистані до Криму наприкінці падіння СРСР та становлення незалежної України.

Роман написано від першої особи – маленької дівчинки, котра відкриває для себе геть незнайому землю, вперше страждає від ксенофобії та пізнає інші радості боротьби за свої права. Дитячий погляд дозволяє уникнути надмірного пафосу та ніби наївно показати цікаві особливості життя в українському Криму.

Презентація відбудеться 11 вересня о 15.00 у Львівській політехніці (аудиторія 204) на вул. Степана Бандери, 12.

Нові поетичні збірки Маріанни Кіяновської – збірка вибраного "До ЕР" ("Піраміда") та нові вірші в збірці "373" ("Видавництво Старого Лева").

Маріанна Кіяновська – один із найважливіших голосів у сучасній українській поезії. Її поетичних збірок не виходило вже дуже давно, тож це чудова нагода почути улюблені вірші на читаннях поезії.

Презентації відбудуться 11 вересня о 15.00 у Coffeeshop Company на пл. Соборна, 2а (збірка "До ЕР") та 12 вересня о 19.00 в Театрі імені Леся Курбаса на вул. Леся Курбаса, 3 (збірка "373").

"Спадок" Анни Шевченко ("Нора-Друк") – роман, про який "УП. Життя" нещодавно говорила з письменницею. Презентація відбудеться 11 вересня о 16.00 в книгарні "Є" на проспекті Свободи, 7.

"Ірена Карпа – письменниця, співачка, мандрівниця" - це збірка есеїстики письменниці. Книжка стилізована під глянцевий журнал, і в ній багато фотографій (зокрема чудові фото з проекту Ростислава Шпука "Б.О.М.Ж.".

Книжка-журнал не надто об’ємна, але туди помістилося розлоге інтерв’ю з Іреною Карпою, її колумністика (раніше опублікована в "Українській правді. Життя") та свіжа, спеціально для цього проекту написана, есеїстика.

Презентація книжки – 13 вересня о 11 годині в Палаці мистецтв.

"Baby Travel. Подорожі з дітьми, або Як не стати куркою" (Клуб сімейного дозвілля) - книжка Ірени Карпи. Це книжка іронічних історій про мандри різними країнами світу з дітьми на руках / в автомобілі / в літаку тощо.

"Волхви в планетарії" Олександра Кабанова – свіжа поетична збірка відомого українського російськомовного поета.

Презентація відбудеться 11 вересня о 19.00 в Терасі на площі Ринок.

"Євромайдан. Хроніка в новелах" (журнал "Країна") – нова книжка, створена завдяки конкурсу "Новела по-українськи". Презентація книжки відбудеться 12 вересня о 15.00 в актовій зали Української академії друкарства на вулиці Підвальній.

"Доросла серія" видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га": повість Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні" та роман Галини Пагутяк "Маґнат".

Презентація обох книжок відбудеться 12 вересня о 15.00 в Музеї книги на вул. Коперника, 17а.

"У нас в Аушвіці" Тадеуша Боровського (Книга ХХІ, упорядкував і переклав Олександр Бойченко) – книжка вибраних оповідань Тадеуша Боровського, котрий описав у них свій досвід Аушвіцу. Про цю книгу більше можна дізнатися тут.

Презентація відбудеться 12 вересня о 16.00 в готелі "Жорж" на площі Міцкевича, 1.

"Hunt, Doctor, Hunt" Галини Шиян ("Видавництво Старого Лева") – дебютний роман Галини Шиян, перекладачки нашумілої книжки "Світло згасло в Країні див" ДіБіСі П’єра. Презентація відбудеться 12 вересня о 19.00 в "Христофорі" на вул. Івана Федорова, 2.

Презентація книжок української поетичної серії видавництва "Крок": Юлія Мусаковська. "Полювання на тишу"; Дмитро Лазуткін. "Колядки і вальси"; Василь Махно. "Я хочу бути джазом і рок-н-ролом".

Відбудеться 13 вересня о 13.00 в Академії українського друкарства (актовий зал) на Підвальній.

"Понтиїзм" Олександра Михеда (Видавництво Кальварія) – збірка оповідань про понти і те, як вони шкодять пізнанню себе та світу навколо.

Презентація відбудеться в Національному музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" на вул. С. Бандери, 1.

Нехудожні

"Книжка про читання" Юстини Соболевської ("Видавництво Старого Лева", переклад Андрія Бондаря): це нетипова для цього видавництва науково-популярна книжка. Її написала відома польська критикиня та публіцистка Юстина Соболевська.

Про що книга? Відповідь у назві.

Презентація відбудеться 10 вересня о 16.00 в Львівській обласній бібліотеці для дітей (вул. В. Винниченка, 1). Зустріч із Юстиною Соболевською відбудеться 11 вересня о 14.00 в "Дзизі" на Вірменській, 35.

"П’ять моїх класиків" Андрія Більжо ("Лаурус") – це чудовий і дотепний альбом карикатур Андрія Більжо на Маяковського, Гоголя, Крилова, Некрасова та Горького. Презентація відбудеться 11 вересня о 15.00 в Музеї Книги на вул. Коперника, 15а.

"Небесна сотня" ("Фоліо") - книжка, написала багатьма журналістами та журналістками. В ній є портрети та біографії всіх героїв Небесної сотні. Проект існує також віртуально отут.

Презентація відбудеться 11 вересня о 16.00 в конференц-залі Палацу мистецтв на Коперника, 15.

"Говорить Радіо Свобода: 60 років в ефірі" - книжка про історію української редакції радіо "Свобода". Презентація відбудеться 12 вересня об 11.00 в актовій залі Львівської політехніки на вул. Степана Бандери, 12.

"Стів Джобс: людина, яка мислила по-іншому" Карен Блюменталь ("Навчальна книга Богдан", перекладачка Ірина Бондаренко) – біографічна повість. Презентація відбудеться на стенді №240 в Палаці Мистецтв на вул. Коперника, 17.

"R2U" Юрія Макарова ("Нора-Друк") - книжка вибраних колонок Юрія Макарова. Окремою важливою частиною цієї книжки є передмова-інтелектуальна-автобіографія. Презентація книжки відбудеться 12 вересня о 16.00 в книгарні "Є" на проспекті Свободи, 7.

"Український палімпсест. Оксана Забужко у розмові з Ізою Хруслінською" ("Комора") – розлоге біографічне інтерв’ю Оксани Забужко, видане в Польщі та нещодавно перекладене українською мовою.

Презентація книжки відбудеться 12 вересня о 19.00 в Першому українському театрі для дітей та юнацтва на вул. Гнатюка, 11.

"Століття" Алена Бадью ("Видавництво Кальварія", переклад Андрій Рєпа) - нова книжка відомого французького філософа.

Презентація та дискусія: "Століття війн і революцій: що зберегти, а що відкинути?" відбудуться 13 вересня о 12.00 в Музеї Книги на вул. Коперника, 17а.

"З Табуретом до океану" Леоніда Кантера та Павла Солодька ("Фоліо") – пам’ятаєте ініціативу навколосвітніх мандрів із табуретом? То це вони задокументовані!

Презентація книжки відбудеться 13 вересня о 12.00 в "Копальні Кави" на площі Ринок, 10.

"В пошуках Made in Ukraine" Юлії Савостіної (Самміт-книга) - книжка-путівник українськими виробниками у всіх регіонах України. Допоможе патріотично купувати українське.

Презентація відбудеться на стенді 226 Палацу мистецтв на вул. Коперника, 15.

"Моя грішна журналістика" Тетяни Вергелес (Аверс) – книжка оповідань про життя журналістів у Львові останніх двох десятків років. Багато цікавих подробиць про відомих персонажів сучасності. Презентація відбудеться 13 вересня о 14.00 в Голубій залі Палацу Потоцьких на вул. Коперника, 15.

"Літопис самовидців: Дев'ять місяців українського спротиву" (Комора) - проект Оксани Забужко. В книжці зібрано "літописи" Євромайдану.

Презентація відбудеться 13 вересня о 15.00 в Дзеркальній залі Палацу Потоцьких на вул. Коперника, 15.

"Імператор. Шахіншах" Ришарда Капусцінського (Книга ХХІ) – два великі репортажі культового журналіста Ришарда Капусцінського. Презентація відбудеться 13 вересня о 17.00 в книгарні "Є" на проспекті Свободи, 7.

КНИЖКИ ДЛЯ ДІТЕЙ

Нові дитячі книжки від "А-ба-ба-га-ла-ма-га": Дж.К.Ролінґ "Фантастичні звірі та де їх шукати", А. де Сент-Екзюпері "Маленький принц", "Момотаро та інші японські казки", давньоіндійські "Казки-джатаки".

Презентація всіх цих новинок відбудеться 13 вересня об 11.00 у конференц-залі Палацу мистецтв на Коперника, 17.

"Куди зникло море" Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська ("Видавництво Старого Лева") – продовження пригод родини кротиків.

Після першої книжки "Хто зробить сніг" читачі дуже чекали на продовження. Ось і воно.

Презентація відбудеться 12 вересня о 12.00 у Львівській центральній бібліотеці для дітей на вул. Окуневського, 3. Ще одна презентація та концерт героїні книжки Соні Садової відбудуться 13 вересня о 16.00 в Копальні Кави на площі Ринок, 10.

"Казка про Майдан" Христини Лукащук ("Видавництво Старого Лева").

Презентація книжки та дискусія "Як говорити з дітьми про революцію і війну" відбудуться 12 вересня о 12.00 в книгарні "Є" на проспекті Свободи, 7.

"Гарбузовий рік" Катерини Бабкіної ("Видавництво Старого Лева")- книжка історій городу, саду і дітей, які ростуть, дозрівають і зріють.

Презентація відбудеться у 12 вересня о 13.00 Філіалі 13 Центральної міської дитячої бібліотеки на вул. Князя Романа, 32 та 13 вересня об 11.00 в "Дзизі" на вул. Вірменській, 35.

Реклама:

Головне сьогодні