На "Молодості" українське кіно буде в кожній конкурсній програмі – Халпахчі

— 12 вересня 2014, 10:15

У ньому, серед іншого, візьме участь фільм "Брати. Остання сповідь" української режисерки Вікторії Трофименко, який влітку відзначили на Московському кінофестивалі, повідомляє Радіо Свобода.

Директор "Молодості" Андрій Халпахчі переконує: цього року українське кіно опиниться, найімовірніше, в усіх категоріях міжнародного конкурсу. Окрім того, організатори хочуть реконструювати показ фільму "Тіні забутих предків" у кінотеатрі "Україна" до 50-річчя прем’єри.

У позаконкурсній програмі, окрім звичних франкомовних та німецькомовних панорам, буде добірка "Словацький фокус". Таким чином Словаччина висловила підтримку Україні.

А російське кіно представлять у програмі "Кіно морального спротиву". "Це дуже сильні фільми, що показують іншу Росію і демонструють розуміння ситуації, в якій знаходиться країна під диктатурою Путіна", – зазначив Андрій Халпахчі. Окрім того, у конкурсній програмі також покажуть "Клас корекції" режисера Івана Твєрдовського, а серед запрошених на фестиваль гостей – акторка Лія Ахеджакова.

Цього року бюджет "Молодості" скоротився, повідомляють організатори і запрошують відвідувачів допомогти благодійними внесками.

Склад журі кінофестивалю поки що не оголошують. Відомий лише один учасник – це режисер Олег Сенцов, що зараз перебуває в Москві під арештом.

"Молодість" стартує у Києві 25 жовтня.

Реклама:

Головне сьогодні