Музичний тиждень: литовська електроніка українською мовою, Onuka з презентацією альбому та інше

Також у випуску: "Бумбокс" у головних Палацах Спорту країни, Onuka запрошує на презентацію дебютного альбому, новий Леонард Коен, Кіт Річардс записав сольник, за що Емінема визнали королем репу, вишукані Нік Кейв і Кайлі Міноуг, нові кліпи Metronomy, Interpol, 2:54 і Квабса, нові пісні Джессі Уейр, Бена Ховарда і The Ting Tings, нагадування про концерт Tricky.

Новий етап "Бумбоксу"

Один з найдрайвовіших українських гуртів "Бумбокс" оголосив нові великі концерти до 10-ліття:

25 жовтня – Львів, Палац Спорту "Україна"

4 грудня – Дніпропетровськ, "Тайм-Аут"

13 лютого – Одеса, Палац Спорту

21 лютого – Київ, Палац Спорту

Харків – деталі уточнюються.

Квитки скоро надійдуть у продаж.

Це перший тур Андрія Хливнюка і компанії по майданчиках такого масштабу і зокрема перший сольник у київському Палаці Спорту. На нас чекає трьохгодинне шоу з піснями з усіх альбомів, потужним звуком і відеорядом з раритетними архівними фото. Буде гаряче!

Окрім того, в листопаді "Бумбокс" зіграє ряд концертів у Європі, на радість емігрантам у Варшаві, Кракові, Відні, Празі, Антверпені та Парижі.

А я в небесне море, у моря повінь

Наші фаворити літа з Литви Beissoul & Einius після успішного виступу у київському клубі Sentrum на pre-party фестивалю Sziget не перестають зізнаватись у коханні до України. Новий крок – україномовна пісня. Текст написала українська поетеса Мідна.

"Ідея заспівати українською крутилася у мене в голові давно. Моя мама українка, її тато – теж, і я час від часу чув українську мову у себе вдома", – розповів вокаліст Beissoul, який раніше ніколи не розмовляв українською.

Щоб зняти атмосферний кліп на цю пісню про абсолютну свободу, хлопці ловили туман біля річки о 4-й ранку, блукали в густому нічному лісі в околицях Вільнюса, мокли під дощем та у водоспадах у димці ароматичних паличок, а всі деталі, які видно у кліпі – паперові будиночки, шпаківні, капелюхи, одяг, деталі по світлу – зроблені руками Beissoul.

Скажемо по секрету – у жовтні гурт планує повернутись до Києва з сольним концертом. Слідкуйте за анонсами.

Onuka представляє альбом

Український електронний дебют року, проект Onuka, запрошує на презентацію першого альбому 17 жовтня в Sentrum (вул. Шота Руставелі, 16-а). Купити квитки

Onuka – це соковита електроніка з вокалом Нати Жижченко (екс- Tomato Jaws) із залученням продюсерських талантів Євгена Філатова (The Maneken). До альбому увійде 10 пісень англійською та українською мовами. Прозвучать у ньому і треки з виданого раніше EP "The Look", у тому числі феєрична пісня "Misto".

На концерті альбом буде виконано повним складом гурту – вокал, клавішні, електронні ударні, два тромбони, валторна і бандура. Причому Ната не лише співатиме, а й гратиме на флейті і електронній арфі.

Назва проекту Onuka вшановує дідуся Нати – Олександра Шпенчика, видатного майстра-виробника музичних інструментів, серед найвідоміших робіт якого реставрація кобзи, що належала Тарасу Шевченку

Новий Леонард Коен

До 80-річчя Леонарда Коена в мережі з'явився для офіційного прослуховування його новий альбом "Popular Problems". Послухати можна на сайті NPR.

Цікаво, що одну з нових пісень "Born In Chains" Коен, за власним зізнанням, створював 40 років.

Невідомі The Doors

Документальний фільм, який The Doors зняли про себе на гастролях улітку 1968-го, вперше вийде офіційно. Реліз на DVD та Blu-Ray назначено на 11 листопада 2014.

46 років пішло на те, щоб владнати всі конфлікти по авторських правах. За цей час деякі кадри "засвітились" у інших док.фільмах про гурт.

У стрічці "Feast Of Friends" показано гастрольний та студійний побут The Doors, а також фрагменти концертів включно з, можливо, найкращим виконанням пісні "The End" з усіх знятих. Увесь матеріал пройшов цифровий ремастеринг.

Кіт, який гуляє сам по собі

70-річний гітарист The Rolling Stones Кіт Річардс записав сольний альбом, перший з часів "Main Offender" 1992 року. Реліз відбудеться після завершення циклу концертів "Роллінгів", тож чи є ще у Кіта порох (ну або інші схожі за консестенцією речовини) – перевіримо влітку 2015-го. Більше того, рок-н-ролльщик планує сольний тур.

Емінем – король репу

Емінем увійшов до нового видання Книги рекордів Гіннеса із треком "Rap God", у якому він промовляє 1,560 слів менш ніж за 6 хвилин.

Сингл вийшов в останньому на сьогодні альбомі артиста "The Marshall Mathers LP 2" в листопаді 2013-го і отримав купу схвальних відгуків від фанів та колег. Зокрема, Ice Cube сказав, що пісня має сенс, мораль, повагу до коріння хіп-хопу.

Нові пісні та кліпи

Лайв тижня, якщо не року. Вишукана музична пара Нік Кейв і Кайлі Міноуг знову разом на сцені з однією з найчуттєвіших пісень 90-их. Дуже чекаємо документальний фільм про Кейва "20.000 років на Землі".

Metronomy показали запаморочливе, у прямому розумінні, відео.

Дивним чином слідом за ними на схожих сходах знявся Квабс, молодий щирий співак, за яким ми уважно стежимо. Його дебютник вийде на початку наступного року.

Боксерські тренування у кліпі Interpol.

Сестри Терлоу aka 2:54 готують другий альбом на листопад.

Радіоформатна дрібничка від The Ting Tings, чий третій альбом "Super Critical" вийде 20 жовтня.

Також 20 жовтня вийде другий альбом парубка з акустичною гітарою Бена Ховарда "I Forget Where We Were".

І знову Джессі Уейр. Такими темпами ми почуємо усе найкраще з платівки ще до релізу.

Наостанок нагадуємо, що вже наступної п'ятниці у Києві виступить справжній шаман, майстер потойбічних енергій і жива музична легенда – Tricky. 26 вересня, Зелений театр. Купити квитки.

На концерті Tricky представить одразу два нових альбоми "Adrian Thaws" і "False Idols", а також зіграє деякі свої іконічні треки з ранніх альбомів.

Реклама:

Головне сьогодні