Росія висунула на "Оскар" фільм "Левіафан"

— 29 вересня 2014, 11:15

"Левіафан" - це авторська інтерпретація історії біблійного Іова, розказана на матеріалі сучасної Росії.

У фільмі знялися Олексій Серебряков, Олена Лядова, Володимир Вдовиченков, Роман Мадянов, Анна Уколова та інші, пише Colta.ru.

Світова прем'єра "Левіафана" відбулася на 67-му Канському міжнародному кінофестивалі, де картина була нагороджена призом за Найкращий сценарій. У Північній Америці фільм був вперше показаний 10 вересня на кінофестивалі в Торонто.

Днями Андрій Кончаловський попросив виключити з числа претендентів на "Оскар" фільм "Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина", що приніс йому приз за кращу режисуру на Венеціанському кінофестивалі.

[L]Як відомо, висунення "Поводиря" Олеся Саніна на участь в боротьбі за "Оскар" у номінації фільм іноземною мовою від України, викликав шквал критики як кінооглядачів, так і звичайних користувачів соцмереж.

Незадоволення викликав той факт, що серед трьох фільмів, які боролись за право бути висунутими від України, не перемогла стрічка "Плем’я" Мирослава Слабошпицького.

Цей фільм вже зібрав чимало престижних нагород і продовжує це робити .

"Плем’я" розповідає про життя інтернату для глухонімих. У ньому немає перекладу мови для глухонімих – глядач розуміє сюжет по рухах, жестах, міміці героїв. Детальну рецензію на цю довгоочікувану прем’єру читайте у статті Олександра Гусєва "Страна глухих".

Після висування від України "Поводиря", режисер і продюсер фільму "Плем'я" заявили, що не задоволені складом Оскарівського комітету та вважають його рішення нечесним.

Через бурю, спричинену висуванням "Поводиря", його режисер Олесь Санін викликав "Плем’я" на своєрідну дуель - не в Фейсбук, а в кінотеатрі.

"Максимально великий зал, два фільми, глядацьке голосування. Тільки воно сьогодні може служити еталоном справедливості. Нехай глядач вирішує", - пояснив задум Олесь Санін.

Раніше кінодіяч Олег Фіалко заявив у коментарі "Телекритиці", що залишає Оскарівський комітет, який він очолював.

"Я полишаю своє членство в Оскарівському комітеті. Впевнений, як ніколи: з каламутного озера не витікає чиста ріка", - прокоментував своє рішення Олег Фіалко.

Крім того, члени оскарівського комітету Сергій Тримбач та Володимир Войтенко виступили із пропозицією виробити оптимальні критерії обрання нового складу комітету та, можливо, нових принципів голосування.

На їхню думку, нинішній склад комітету має скласти свої повноваження на користь нового складу, обраного на нових погоджених засадах.

87-я церемонія вручення премії "Оскар" за 2014 рік відбудеться 22 лютого 2015 в Лос-Анджелесі. Номінантів буде оголошено 15 січня 2015 року.

Реклама:

Головне сьогодні