"Плем'я" Слабошпицького номіновано на "Відкриття року" "європейського Оскара"

— 13 жовтня 2014, 17:15

Окрім української стрічки, за приз боротиметься двоє іспанських, британський та французький фільм, повідомляє The Hollywood Reporter.

Іспанію представлятиме Карлос Маркес-Марсет із стрічкою "10 000 км (Довга дистанція)" та Фернандо Франко із психологічною драмою "Поранений".

Францію - "Party girl" Марі Амачукелі, Клер Бургер та Самуеля Теі. Британію - політична драма "`71".

Номінантів було обрано групою експертів, що складається з членів Європейської кіноакадемії та представників міжнародної федерації кінокритиків. Переможця буде оголошено на European Film Awards в Ризі, 13 грудня.

[L]В український фільм "Плем'я" вийшов 11 вересня. Нагадаємо, що фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою.

9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм "Поводир" Олеся Саніна. 10 вересня творча група "Племені" у відкритому листі українському оскарівський комітет, Міністерству культури України та Державному агентству з питань кіно оскаржило процедуру голосування, так як воно було проведено з порушенням демократичних принципів.

16 вересня, члени Оскарівського комітету Сергій Тримбач та Володимир Войтенко вийшли зі складу комітету і закликали українську кіно-громадськість до повної ротації його складу.

Реклама:

Головне сьогодні