Російська кіностудія останньої миті скасувала показ стрічки "Дурень" на кінофестивалі "Молодість"

— 27 жовтня 2014, 12:05

Незважаючи на попередньо підтверджену в письмовій формі згоду надати фільм для показу на фестивалі "Молодість", петербурзька студія "Рок" за кілька днів до початку фестивалю без поважної причини відмовилася передати копію стрічки для демонстрації, повідомляє прес-служба кінофестивалю.

"Таким чином, українські глядачі втратили нагоду побачити фільм, який показує недолугість російської бюрократичної системи і справжні реалії життя в провінційному російському місті", - йдеться у повідомленні.

Кадр зі стрічки "Дурень"

"Враховуючи, що до цього студія "Рок" без проблем надала фільм для демонстрації на фестивалі "Кінотавр" та кінофестивалі у Локарно, організаційний комітет "Молодості" вбачає у цьому демарші акт жорстокої неповаги до фестивалю "Молодість" і його організаторів, а також розцінює ненадання фільму як спробу зірвати проведення в Україні кіноподії міжнародного значення", - обурюються організатори українського кінофесту.

Організатори кінофестивалю збираються звернутися до Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) з метою привернути увагу цієї організації на роботу студії "Рок", щоб у майбутньому інші міжнародні організації були попередженні про можливі акції студії "Рок".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні