Музичний тиждень: альбом і тур Девіда Гілмора, книга лідера Placebo та інше

Також у випуску: найкращий незалежний альбом року в Британії, як Роббі Уільямс пережив пологи, Ліем Галлахер розпустив Beady Eye, Klaxons мутять воду, оригінальне промо інді-рок гурту з Києва, найближчі концерти у Києві, нові кліпи Led Zeppelin, OK Go, Sophie Villy, Bombay Bicycle Club, нова пісня Foo Fighters, свіжі лайви Depeche Mode і Джеймі Каллума.

Девід Гілмор обіцяє альбом і тур

Вокаліст і гітарист Pink Floyd Девід Гілмор розкрив великі плани на 2015 рік – третій сольний альбом і тур на його підтримку. Радість для меломанів.

Нині Гілмор завершує підготовку нового матеріалу до запису в студії. Майбутній тур сам музикант називає "стариківським", так як кількість концертів буде дуже обмежена.

Останній сольник Гілмора "On An Island" вийшов у 2006 році.

Нагадаємо, 7 листопада вийде експериментальний альбом Pink Floyd "The Endless River", за основу якого узяті записи 20-літньої давності. Гілмор каже, що це буде останній реліз під маркою Pink Floyd, оскільки без покійного клавішника Ріка Райта це все не має сенсу.

Найкращий незалежний альбом року в Британії

Днями в Лондоні вручали премію Mercury Prize за кращий інді-альбом 2014. Серед номінантів були ажіотажні релізи Деймона Албарна, Royal Blood, FKA Twigs та інших, але перемогла шотландська альтернативна хіп-хоп формація Young Fathers. Окрім статуетки, за умовами Mercury Prize вони отримали 20 тис. фунтів. Усі 12 номінантів і кращих інді-альбомів Британії за рік – у детальному розборі на Comma.

Книга лідера Placebo

Невтомні Placebo гастролюють на підтримку альбому "Loud Like Love" більше року, але подовжили гастролі ще й на 2015-ий. А паралельно анонсували вихід "поетичної" книги з найкращими текстами пісень Брайана Молко.

Попереднє замовлення книги і всі деталі мають з’явитись якраз сьогодні на сайті brianmolko.com. Так що всім pure morning, нехай ця книга задовольнить ваші special needs.

Як Роббі Уільямс пережив пологи

Поп-співак Роббі Уільямс вдруге став батьком, а процес пологів перетворив на комедійне реаліті-шоу. У серії YouTube-роликів він допомагає дружині розслаблено пережити всі складнощі. Є у цієї парочки почуття гумору. Вибрані відео:

Beady Eye все – настав час Oasis?

Ліем Галлахер повідомив про кар’єрні зміни коротким твітом: "Beady Eye більше нема. Дякую всім за підтримку". Разом із Beady Eye Ліем випустив два альбоми за п’ять років.

Ну, тепер можна і помиритись з братом Ноелем, аби відновити нарешті Oasis. От тільки у Ноеля новий сольник на початку наступного року і взагалі все добре, тож без вмовлянь не обійдеться. Тим часом, пропонуємо фанам підбірку вибраних цитат Ліема Галлахера за останні п’ять років.

Klaxons мутять воду

А от Klaxons зробили більш каламутну заяву: "Після дев’яти шалених років ми вирішили, що найближчі концерти у Великобританії та Європі стануть нашим останнім хедлайн-туром".

У ЗМІ пішла хвиля новин про розпад гурту, але насправді ж про розпад тут ні слова. Варіантів купа: спільні тури з іншими артистами, фестивальні виступи, окремі шоу, або ж їм просто набридло давати концерти, бо виглядають вони на них останнім часом особливо мляво. Побачимо, далі буде.

Оригінальне промо інді-гурту з Києва

Останнім часом музиканти стараються виділитись не лише за рахунок музики та шоу (хоча багато хто забуває і про це), а й завдяки незвичному промо. Кияни 5 Vymir, наприклад, виклали тізери пісень з нового альбому "Містолінія" у спеціальний Instagram-акаунт так, щоб дев’ять пісень-постів утворили інтерактивну обкладинку. Заходьте зі смартфону за цим посиланням та перевіряйте.

Концертна презентація альбому відбудеться 20 листопада в клубі Sentrum (вул. Шота Руставелі, 16-а) (Купити квитки).

Найближчі концерти у Києві, які ми радимо

Вже сьогодні три меткі панянки Panivalkova заспівають про червону сукню, політиків на йолці та купу всього. Це молодий київський гурт, який з кожним концертом стає все впевненішим і гучнішим, тож давайте разом споглядати їхній підйом.

31 жовтня, 20:00, Mezzanine (Closer, 3-й поверх, вул. Нижньоюрківська, 31). Вхід: 60 грн.

Panivalkova - анонс презентації кліпу from O R E S T F I L M on Vimeo.

У неділю супергурт Вагоновожатые під керівництвом досвіченого і впливового Антона Слєпакова представить наживо новий EP "Упасть с тандема". Буде драйвово, це точно. Інтерв'ю з Антоном Слєпаковим про повстання ватників, пісні як зброю, танці від відчаю, катання на тандемі та інше читайте на Comma.

2 листопада, клуб Atlas (вул. Артема 37-41). Купити квитки.

А далі на черзі талановитий громадянин світу Yoav, який пише і співає хороші пісні, витворяє з акустичною гітарою неймовірні речі і чудово тримає увагу публіки на концертах.

4 листопада, клуб Atlas (вул. Артема 37-41). Купити квитки.

Через 2 роки після минулого візиту Ерік Шроді, більше відомий як Everlast, повертається до Києва із чесною акустикою, аби повторити успіх, а може й перевершити.

8 листопада, клуб Atlas (вул. Артема 37-41). Купити квитки.

Нові пісні та кліпи

Молода гордість України та Грузії Софі Віллі у день свого 24-ліття представила новий кліп до альбому "Dress", що вийшов у травні. "До кожного має прийти усвідомлення минулого і тільки тоді людина зможе його відпустити й плисти", – коментує Софі.

Винахідники OK Go як завжди заморочились із відео і вкотре загрібають купу переглядів за лічені дні – вже 8 млн, хоча бувало й краще. Найпопулярніший кліп тижня зняли одним дублем із використанням квадрокоптера з камерами. Цікаво, чи подбають хоч коли-небудь OK Go не лише про відео, а й про музику.

Завжди рідні і улюблені Depeche Mode показали шматок майбутнього концертного фільму з Берліну. Реліз 17 листопада.

У новому кліпі розумників Bombay Bicycle Club діти роблять виставу за мотивами одного з фільмів Стенлі Кубріка. Впізнаєте фільм?

На підтримку перевидання альбому Led Zeppelin "Led Zeppelin IV" вийшло відео на "Rock and Roll". Оновлене аранжування для пісні створив сам гітарист Джиммі Пейдж.

Невигадливий, але милий кавер All We Are на електронщика Caribou.

Наостанок – трохи атмосфери для вихідних. Поп-джазмен Джеймі Каллум і свіжі лайви до його нещодавнього альбому "Interlude". Насолоджуйтесь.

Реклама:

Головне сьогодні