На зйомки фільму про Мустафу Джємілєва збирають гроші через краудфандинг

— 14 листопада 2014, 18:04

Проект є некомерційним, а тому він потребує фінансової підтримки.

Стартують зйомки документальної стрічки про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джємілєва.

Сюжет фільму – це розповідь про Мустафу Джемілєва – українця, лідера кримськотатарського народу, всесвітньо відомого правозахисника. Художній прийом дозволить глядачу пережити ключові моменти долі Мустафи та його очима подивитися як на радянське минуле так і на сучасну Україну та світ.

У боротьбі за повернення свого народу з місць депортації на батьківщину, в Крим, він провів понад 15 років у радянських таборах і в'язницях. Він витримав найдовше в світі голодування в 306 днів. Його іменем називають площі і вулиці у Туреччині. Він отримав десятки премій за свою правозахисну діяльність. Цього року він був номінований на Нобелівську премію миру.

З перших днів окупації Криму Мустафа Джемілєв став голосом українського народу на міжнародній арені. Завдяки йому тема України, Криму і кримськотатарського народу обговорювалася на найвищому політичному рівні. Тепер, в умовах окупації, Мустафа Джемілєв продовжує боротися за захист свого народу.

Збір коштів відбувається на краудфандинговій платформі "Спільнокошт", завдяки якій отримали підтримку такі успішні проекти, як Громадське телебачення, Арт-пікнік Слави Фролової та багато інших. Підтримаймо проект фільму "Мустафа" разом!

Реклама:

Головне сьогодні