В Ужгороді відкрили міні-пам'ятник лідеру Deep Purple. Фото

— 28 листопада 2014, 10:54

Відкриття нового міні-пам’ятника відбулося під звуки оркестру, який виконав відомий хіт гурту "Smoke on the water". Розмістили скульптурку обличчям до річки, пише газета "День".

Аби її роздивитися, містянам та гостям Ужгорода необхідно трохи спуститися східцями до річки.

Участь у заході взяла чимала кількість любителів року. Ініціатор цього проекту Павло Чучка розповів, що сама ідея виникла понад два роки тому. Був навіть організований збір монет, які планували переплавити для виготовлення скульптурки, однак від цієї ідеї відмовилися, надавши перевагу якіснішому сплаву.

Автор пам’ятника Михайло Колодко розповів, що надати особливі характерні риси скульптурці йому допоміг друг, який є прихильником творчості гурту. "Волосся є важливим елементом цієї епохи, окуляри-краплі, жилетка, штани-кльош, туфлі з каблуками і сигарета в руці", – зазначив пан Колодко.

Розмістили скульптурку обличчям до річки навмисне: у кожного складається таке враження, що Джон Лорд не тільки вдивляється у хвилі водної артерії, але й роздумовує над одвічними темами.

До слова, над ідеєю створення скульптурки Джона Лорда замислилися майже одразу, після відкриття пам’ятника композитору Ференцу Лісту. Саме тоді пан Чучка зазначив, що у місті є не тільки багато поціновувачів класичної музики, а й фанатів року. Уже на початку грудня у місті відбудеться урочисте відкриття міні-пам’ятника Енді Ворхолу.

Реклама:

Головне сьогодні