Музичний тиждень: кавери від Onuka і "ДахаБраха", музика у коді ДНК та інше

Також у випуску музичних новин: концерт на підтримку бандуристки в комі, альбоми року від NME та Mojo, пригоди українського музиканта в Америці, головні концерти наступного тижня, сольник лідера Arcade Fire, фестиваль Lollapalooza 2015 у Берліні, документалка про The Libertines, 300 закінчень нового кліпу Coldplay, прощальна пісня "Хобіта", нові відео Емінема, Бейонсе, Леді Гаги та Тоні Беннетта.

Київські музиканти підтримають бандуристку в комі

Важливий концерт відбудеться цієї суботи, 29 листопада. Інді-музиканти збиратимуть кошти на лікування Дар’ї Руголь, бандуристик з Київської Музичної Академії. Два місяці тому під час гастролів у Канаді вона потрапила в аварію із тих пір знаходиться у комі.

Учасники концерту: Катя Гапочка ("Гапочка"), Ваня Якимов ("Друзья Гагарина"), гурти "Zвуки Zемли" та "DIЯ".

Сестри Дар’я та Катерина Руголь вже близько 15 років активно популяризують бандуру в Україні та світі. Вони виступали на десятках міжнародних фестивалей у Франції, Турції, Австрії, Польші, Південній Америці, грали в залі Ради Європи в Страсбурзі та на одному з концертних майданчиків Лівії.

29,11, "Циферблат" (вул. Володимирська, 49-а). Вхід за умовами закладу: перша година 36 грн, кожна наступна – 18 грн, окрім того ви можете залишити стільки грошей на допомогу Дар’ї, скільки будете готові.

Альбоми року від NME та Mojo

Впливові музичні видання світу вже визначаються із списками найкращих альбомів 2014 року. Зокрема журнал NME назвав найкращою платівку St. Vincent "St’ Vincent". Робота ексцентричної розумниці Енні Кларк і справді виділяється з-поміж загального потоку. Ну а журнал Mojo проголосив лідером м’який, дуже атмосферний альбом Beck "Morning Phase".

Скоро і ми опублікуємо топ наших фаворитів в українські та світовій музиці за цей рік.

One Beat: пригоди українського музиканта в Америці

Київський бас-гітарист Роман Гаркавенко з гурту 5 Vymir пройшов відбір у музичний табір у США, де цілий місяць репетирував та виступав із 24 неординарними музикантами з 16 проблемних країн – Іраку, Венесуели, Турції, Єгипту, Куби, Індонезії та інших.

Табір розміщувався на віллі, яка є каліфорнійським аналогом Межигірря (уявіть собі), а концерти відбувались у мексиканському районі Лос-Анджелесу, екологічному місті-експерименті Аркосанті, закинутому депо в Альбукерке та інших непередбачуваних місцях. Читайте неординарну історію Романа Гаркавенко на Comma.

(Фото: Євгенія Люлько)

Музичний альбом зашифрують у ДНК

Ми живемо в дивовижні часи. Американський гурт OK Go, відомий за безліччю вірусних кліпів, збирається випустити альбом "Hungry Ghosts" у вигляді ДНК-коду. Реліз очікується вже до кінця цього року.

Пояснює біохімік Каліфорнійського університету Срі Косурі: "Наші тіла – наче ключ до життя, але насправді вони можуть бути ключем до чого завгодно. ДНК складаються з аденіну (А), тиміну (Т), гуаніну (Г) і цитозіну (Ц), які об’єднують у двійкові коди. Цифрові файли також складаються з двійкових кодів, нулів та одиниць. Перегнати один код у інший відносно легко".

Трохи більше наукового підґрунтя цієї історії читайте на Comma.

Від Arcade Fire до соло

Лідер впливового канадського гурту Arcade Fire Уіл Батлер анонсував скромний сольний альбом "Policy". Реліз 10 березня 2015, але вже маємо обкладинку та перший сингл.

Lollapalooza: з Чікаго до Берліну

Берлін давно став однією з головних музичних столиць світу. А тепер там стане ще на один масштабний фестиваль більше. До того ж, вже зі старту це фестиваль з іменем – знаменитий американський Lollapalooza Festival вперше влаштовує експансію в Європу.

Нова резиденція Lollapalooza Berlin відбдудеться 12-13 вересня 2015 на території головної хіпстерської арт-цитаделі Tempelhof Airport. Перша партія квитків за промо-ціною €99 вже у продажу. Раніше у схожі дати проводився феєричний Berlin Festival, але в 2015 році його обачливо посунули на 29-31 травня.

Лайн-ап берлінського Lollapalooza поки в секреті. Для прикладу, головна резиденція фесту в Чікаго цього року зібрала 300.000 глядачів завдяки виступам Емінема, OutKast, Kings Of Leon, Arctic Monkeys, Lorde, Interpol та інших. У попередні роки героями фесту ставали Muse, Depeche Mode, Red Hot Chili Pepeprs, Nine Inch Nails, Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, The Cure, The National, Arcade Fire, Bjork, The Black Keys та інші.

Док.фільм про The Libertines

На YouTube з’явилась15-хвилинна документалка про британських гульвіс The Libertines з невідомими фрагментами інтерв’ю та лайвів. Для фанів Піта Доерті та Карла Барата.

Найближчі концерти

29 листопада: Psychedelic Fest

Цієї суботи у Києві розгорнеться вечірка відбірного українського шугейзу та суміжних жанрів. Заправлятимуть гості з Запоріжжя Mandarinaduck – один з найцікавіших молодих гітарних гуртів країни, відкриття головної сцени Koktebel Jazz Festival 2014. Підтримку забезпечать молоді київські банди Pree Tone та Landmark. Буде шумно й

Вхід: 60 грн. Початок: 18:00. Місце: Mezzanine (Closer, 3 поверх, вул. Нижньоюрківська, 31).

30 листопада: Submotion Orchestra

Вишукані британці Submotion Orchestra, які минулого року закохали в себе публіку Koktebel Jazz Festival та київського клубу "Юність", повертаються. Цього разу із новим чудовим альбомом "Alium". Електроніка з домішками джазу та соулу задасть найкращий антураж, щоб провести останній день осені.

Передпродаж: 250 грн. Початок: 19:00. Місце: Atlas (вул. Артема, 37-41).

Купити квитки

2 грудня: Pur:Pur з оркестром

Тендітний харківський гурт Pur:Pur дарує зимову казку. На вас чекають найчарівніші пісні за всю їхню кар’єру, новий матеріал, вигаданий спеціально для цього туру з оркестром, ніжна і щира посмішка Нати Сміріної, безмежність добра і тепла.

Початок: 19:00. Місце: Дім Офіцерів (вул. Грушевського 30/1)

Купити квитки

5 грудня: Sophie Villy

У новій концертній програмі "Swim On" талановита україно-грузинська красуня Софі запрошує сильніше відштовхнутись від бортиків басейнів, виплисти за їхні межі, аби плавати у чистій воді. Разом із свіжої, вільною музикою. Радимо особисто.

Передпродаж: 100 грн. Початок: 20:00. Місце: Atlas (вул. Артема, 37-41).

Купити квитки

Інші нові пісні та кліпи

Почнемо з двох каверів, зроблених провідними українськими гуртами. Onuka зробила електронний переспів давньої радянської пісні Майі Кристалінської.

А "ДахаБраха" передала привіт друзям з франківського гурту "Перкалаба".

Coldplay запустили на своєму сайті інтерактивний кліп "Ink". Він дозволяє глядачу впливати на події в режимі реального часу, причому донесхочу – в сюжеті передбачено 300 можливих кінцівок.

Біллі Бойд, виконавець ролі Перегріна Тука у "Володарі Перстнів", записав пісню для фінальної частини "Хобіта". Прощається із фанами від імені усієї знімальної групи і дякує за ці 16 років і 6 фільмів.

Доки інші артисти гоняться за пафосом, Бейонсе представила навмисно "непрофесійний" кліп.

Будні боксера у кліпі Емінема.

Святковий ретро-настрій для приємної зустрічі зими, ше одне відео до альбому Леді Гаги та Тоні Беннетта "Cheek to Cheek".

Реклама:

Головне сьогодні