В столиці презентували Гоголівські "Вечори на хуторі біля Диканьки" із новими ілюстраціями

— 23 грудня 2014, 17:11

Як повідомлялося раніше, оформленням книги займався український художник Ілля Ісупов.

"Це видання розраховане, в першу чергу, на школярів, адже "Вечори…" є у шкільній програмі, — розповідає видавець "Основ" Анна Копилова.

Ілля Ісупов у притаманній йому іронічній манері змалював не тільки гоголівські історії, а й сучасні міфи. Так на одній із головних ілюстрацій чорт стоїть із молотом, а над ним сяє місяць — це алегорія на один із радянських символів — серп із молотом.

Вихід книги супроводжується двома спеціальними проектами: гастрономічним та зірковим.

"Рецепти деяких страв української кухні, які були популярні двісті років тому, довелося шукати спеціально для цієї події, — розповідає шеф-кухар Валентина Кучер. — Наприклад, відсьогодні ми подаємо путрю — пшеничну кашу з солодом, яку зазвичай їли під час посту. Не менш цікавими є і маковинки з медом, дуже оригінальний рецепт і смачна страва, яку не скуштуєш кожного дня. І, звичайно, у "Вечорах на хуторі біля Диканьки" багато вареників, але ми пропонуємо їх у такій кількості, що вирішили не додавати до спеціального меню, яке буде діяти до лютого 2015 року".

У рамках зіркового проекту Гоголя читають відомі українці: актори, телеведучі, бізнесмени, журналісти, громадські активісти. Всього в читанні взяли участь 13 людей.

Нагадаємо, що збірка "Вечори на хуторі біля Диканьки" складається з восьми оповідань: "Сорочинський ярмарок", "Вечір напередодні Івана Купала", "Майська ніч, або Утоплена", "Пропала грамота", "Ніч перед Різдвом", "Страшна помста", "Іван Федорович Шпонька і його тітонька" та "Зачароване місце".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні