Музичний тиждень: 10 найкращих українських альбомів року та інше

Також у випуску музичних новин: новий альбом O.Torvald з лідером "Бумбоксу" і клавішником "Океану Ельзи", Іван Дорн у Палаці Спорту, Новий рік у Малій опері, гастролі U2, нові пісні Аліни Орлової та The Killers, новий кліп Джессі Уейр, колисковий лайв Деймона Албарна.

10 найкращих українських альбомів року

Інтернет-журнал про музику та культуру Comma підбиває підсумки року і опублікував свій рейтинг 10 найкращих українських альбомів і міні-альбомів 2014 року.

Список вийшов ось таким:

10. 5 Vymir "Містолінія"

9. Charlie "Charlie" EP

8. Grisly Faye "Drown" EP

7. Вагоновожатые "Упасть с тандема" EP

6. Tape Flakes "Out There"

5. Иван Дорн "Randorn"

4. Джамала "Дякую" EP

3. O.Torvald "Ти Є"

2. Onuka "Onuka"

1. Sophie Villy "Dress"

Послухати учасників списку та дізнатись про них більше можна за цим посиланням.

Тішить, що з кожним роком українська музика розвивається, набирається самобутності й фантазії, а якісні українські музиканти все міцніше тримаються один за одного. Культурному прориву бути.

Новий альбом і тур O.Torvald

"Ти Є" – впевнено проголошують рокери O.Torvald. Цього тижня вони випустили новий альбом під такою назвою. Лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк допомагав із продюсуванням, а також шліфовкою вокалу та текстів, а в одній з пісень зіграв клавішник "Океану Ельзи" Мілош Єліч.

Вийшло потужно, по-чоловічому. Серед несподіванок – кавер на "Сочи" Ляписа Трубецкого з Андрієм Хливнюком, от тільки хлопці перетворили стьобну річ на бойовик із емоційною згадкою про Крим. Більше вражень – у рецензії від Comma.

Послухати альбом можна на SoundCloud, купити – на iTunes або на концертах гурту, тур якраз у розпалі: сьогодні хлопці виступають у Полтаві, на черзі Дніпропетровськ (6.12, квитки), Одеса (7.12, квитки), Львів (12.12, квитки) та Київ (13.12, квитки).

Іван Дорн у Палаці Спорту

Найбільш обговорюваний український поп-артист Іван Дорн переходить на новий рівень. Презентацію нового альбому "Randorn" у Києві він намітив масштабну – 9 березня 2015 року Дорн розкачає Палац Спорту.

Квитки за попередньою фан-ціною від 160 до 400 грн вже в продажу. У рамках фан-акції представлені спеціальні знижені ціни та можливість придбати квиток + CD "Randorn" з автографом.

Альбом "Randorn" вийшов у листопаді 2014 і зайняв п’яту сходинку в згаданому вище списку 10 кращих українських альбомів року. До релізу увійшли дуже різні пісні з соковитими аранжуваннями, колаборація з Pianoбоєм і кавер на "Танець Пінгвіна" Скрябіна. (Рецензія від Comma)

Новий рік у Малій Опері

Ми вже знаємо, де відбудеться найцікавіша вечірка новорічної ночі в Києві. Культовий серед молоді майданчик Мала Опера повертається.

"Новорічний Love Parade" 31 грудня з 22:00 – це дві сцени для наймодніших лайв-виступів і dj-сетів, камерна театральна атмосфера в будівлі 1901 року після нещодавньої реконструкції, багато зон на будь-який децибельний смак, лояльні ціни на барі, безкоштовна afterparty 1 січня з 23:00 до 06:00 для власників вхідих браслетів.

У лайн-апі вже заявлені гурти Tape Flakes та Cepasa, а також діджеї Vlad Fisun, Vlad Buivol, Mavr. Далі буде більше, організатори обіцяють гучні сюрпризи. Перші 100 квитків доступні за промо-ціною 190 грн. Далі квитки коштуватимуть 300 грн. (Купити квитки)

На цьому Мала Опера тільки починає новий етап своєї концертно-вечіркової історії. Попереду більше цікавих анонсів. Facebook-зустріч

U2x2

Боно мастить воолосся гелем, Едж перевіря шви на шапці – U2 готуються до туру. Гастролі гурту в 2015 році охоплять 19 міст, по 2 концерти в кожному. За словами Боно, два концерта в кожній парі принципово відрізнятимуться один від одного. Європейська частина туру охопить Амстердам, Стокгольм, Берлін, Барселону, Антверпен, Кьольн, Лондон, Глазго та Париж. Деталі – на сайті гурту.

А ще доки десятки провідних музикантів та медіа-ресурсів світу глузували над новим альбомом U2 "Age Of Innocence", видання Rolling Stone проголосило його найкращим релізом 2014 року. Такі справи.

Нові пісні та кліпи

Литовська артистка Аліна Орлова випустила першу пісню з майбутнього третього альбому, який вийде навесні 2015-го. Нагадаємо, попередник "Mutabor" вийшов 4 роки тому, а минулого року дівчина представила концертник "LRT Opus Live", де були лайв-версії не лише старих, а й деяких нових речей.

Безмежжя ніжності у новому відео Джессі Уейр. Присвята коханим людям. Власне, чоловік самої Джессі теж у кадрі. Пощастило ж йому.

Щороку починаючи з 2006-го The Killers традиційно випускають різдвяний сингл, а всі гроші йдуть на боротьбу зі СНІДом. Перед вами свіже поповнення різдвяної колекції гурту. Нагадаємо, вокаліст Брендон Флауерс нині працює над другим сольником, щоб показати його у 2015-му.

Норвезький електронний дует Royksopp і далі просуває "прощальний" альбом, після якого будуть випускати лише EP, сингли та інші формати. Нове відео зняли в глухому норвезькому лісі.

А от знаменитий гітарист The Smiths Джонні Марр, тим часом, екранізував пісню про "Динамо". Не про наше, напевно, але можна уявити.

А закінчимо лайвом Деймона Албарна, майже колисковою або ж вранішньою піснею – залежить від того, коли ви читаєте ці рядки. Краса.

Реклама:

Головне сьогодні