Сет українських художників продали на аукціоні за рекордну суму. Фото

— 16 лютого 2015, 14:01

Його вартість скала 205 тис. 785 доларів США, що є новим ціновим рекордом для українського мистецтва, повідомляють організатори.

У грудні 2014 року на аукціоні Phillips Under the Influence робота Васильєвих з цієї ж серії "Без назви (Центр Жоржа Помпіду) - Апокаліпсис в мистецтві" "пішла з молотка" за 107 тис. 540 доларів і встановила рекорд продажів для української фотографії.

"Апокаліпсис в мистецтві" - концептуальний проект, який зображає найзначніші музеї сучасного мистецтва в світі в декораціях природних катаклізмів. Роботи являють собою точні копії музейних будівель, сфотографовані в реальних локаціях.

Прем'єра проекту відбулася в рамках офіційної програми 14-ї Венеціанської архітектурної бієнале у червні 2014 року, де інсталяція Васильєвих "Апокаліпсис в мистецтві" стала частиною групової міжнародної виставки "Час Простір Існування". Тоді серія включала зображення п'яти музеїв - галереї Тейт Модерн у Лондоні, Центру Помпіду в Парижі, Музею Соломона Гуггенхайма і Нового музею в Нью-Йорку, а також Музею сучасного мистецтва в Нітероя (Ріо-де-Жанейро).

З тих пір серія поповнилася фотографіями, які зображують венеціанський центр сучасного мистецтва Франсуа Піно Пунта делла Догана.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні