Авторка книги "Вбити пересмішника" випустить сіквел роману

— 4 лютого 2015, 12:43

Через 55 років після виходу "Вбити пересмішника", вона каже, що сіквел - це доволі пристойна спроба.

Письменниця нині глуха та майже повністю сліпа. Угода опублікувати нову книгу була підписана між американським видавцем HarperCollins та адвокатом Лі, пише The Guardian.

Сіквел "Go Set a Watchman" був написаний ще у 1950-ому році, але був відкладений за порадою редактора, з яким у той час працювала Харпер Лі.

Його виявила адвокат Тоня Картер. "Я не усвідомлювала, що він вижив. Тож я була здивована і потішена, коли мій дорогий друг і адвокат Тоня Картер виявила його. Після довгих роздумів і вагань я поділилася ним із людьми, яким я довіряю. Я була щаслива почути, що вони назвали його гідним публікації. Для мене велика честь, що після всіх цих років він буде опублікований", - каже письменниця.

Адвокат знайшла рукопис у безпечному місці. Він був прикріплений до оригінального машинописного тексту "Вбити пересмішника".

"Убити пересмішника" - роман американської письменниці Гарпер Лі, опублікований 1960 року. Книга одразу ж здобула популярність, отримала Пулітцерівську премію й стала класикою сучасної американської літератури.

Книга складається із окремих новел зі спільними героями, розповідь ведеться від імені маленької дівчинки, Джейн Луїз Всевидька Фінч. Прототипами для героїв книги були родичі й земляки авторки, загальний сюжет відображає події, що відбулися в її рідному місті 1936 року, коли Гарпер Лі було 10 років.

Після виходу роману, письменниця значною мірою віддалилася від громадського життя і не випускала жодного художнього твору, нехважаючи на величезний попит.

Реклама:

Головне сьогодні