Музичний тиждень: нові-старі Muse, фільм про Курта Кобейна та інше

Також у випуску музичних новин: нова пісня Unesko з Кашею Сальцовою, дебютний кліп киян Panivalkova, а також новинки від Dvoe, Бьорк, Kaiser Chiefs, Tame Impala, Incubus, Coldplay, Woodkid та Lykke Li, Franz Ferdinand та Sparks, Mini Mansions та лідера Arctic Monkeys, Grimes, Clean Bandit, Best Coast, Shura, Maybeshewill, Kate Boy.

Muse: нове як забуте старе

Muse показали довгоочікуваний сингл "Psycho".

Доки більшість обговорює новий гітарний рифф, справжні прихильники знають, що до чого. Ось, наприклад, виступ 1999 року. Увага на позначці 2:07.

Рифф на куплетах "Psycho" дуже вже схожий на The Doors "Roadhouse Blues", а барабани подекуди нагадують Muse "Uprising". Зліпили як змогли. Хай там як, новий альбом "Drones" будемо слухати 8 червня. Ось обкладинка.

Unesko та Каша Сальцова

Валентин Панюта ("Вагоновожатые") повернув до життя свій сайд-проект Unesko і представив нову пісню. На вокалі знову Каша Сальцова ("Крихітка").

"Ця пісня була у мене давно, Але займатись такою музикою в останні півтора роки особливого бажання не було, – коментує Панюта. – Тепер бажання знову з’явилось. Можливо, восени буде EP".

Восени 2013 року в Unesko вийшов дебютний ЕР "Красота", у якому засвітились Каша Сальцова, фронтмен гурту "Вагоновожатые" Антон Слєпаков та харківський клавішник Єфим Чупахін.

Знайомтесь, Панівалькова

Panivalkova (наголос на "о") – яскраве й іронічне дівоче тріо, що співає українською, англійською, французькою, іноді навіть іспанською, а наживо підкріплює це танцями, посмішками, нескінченним шармом та безпосередністю. 8 березня дівчата презентували свій перший кліп "Крейзі Нікіта".

"Головна особа пісні, Нікіта, це конкретний герой конкретної лавсторі, – розповідає учасниця гурту Ірина Лузіна. – Усе закінчилося погано. І добре, що погано". Рядки з пісні "В мене є червона сукня, я в ній просто незабутня" стали крилатими для всіх, хто хоч раз був на концерті Panivalkova.

Пісня увійшла до минулорічного дебютного ЕР "Панівалькова".

Курт як живий

У мережі з’явився трейлер документального фільму "Курт Кобейн: Чортів монтаж" ("Kurt Cobain: Montage of the Heck"). Можливо, найкраща стрічка про лідера Nirvana.

Тут зібрані невідомі раніше домашні відео Курта, виступи Nirvana, коментарі друзів та родичів, невидані інтерв’ю, малюнки, записи, навіть невідомий 12-хвилинний акустичний трек Кобейна. Робота над фільмом тривала сім років. Серед виконавчих продюсерів донька Курта, Френсіс Бін Кобейн.

Дозвіл на доступ до архівів режисер Бретт Морген отримав особисто від Кортні Лав. Проект навіть став приводом для Кортні і Френсіс вперше за 5 років побачитись і помиритись. Прем’єра на Sundance Festival у січні 2015 пройшла з фурором.

Інші нові пісні та кліпи

Цього тижня вартої уваги музики особливо багато. 16 березня київський електронний гурт Dvoe нарешті представить дебютний EP. А поки маємо кліп, записаний наживо в кінці грудня на студії Шоом.

Kaiser Chiefs привезли з Бразилії відео на сингл з майбутнього – поки що теоретичного – альбому. Зняв його давній дружбан гурту, відомий рок-фотограф Денні Норт.

Ефемерна Бьорк із кліпом на підтримку альбому "Vulnicura". Більше про альбом можна прочитати на Comma.

Психоделік-рокери Tame Impala вже не такі психоделік і не такі рокери, але новий трек – все одно приємна несподіванка. Чекаємо альбом.

Одразу дві новинки від каліфорнійців Incubus: кліп "Absolution Calling" і трек "Trust Fall". Вийшов такий собі гібрид Red Hot Chili Peppers і Fall Out Boy, але від того Incubus гіршими не стали.

Щоб усі водії автобусів були такі, як у кліпі Clean Bandit.

Шведського інді-попу багато не буває. Нове ім’я у жанрі – Kate Boy. Днями проект випустив однойменний дебютний міні-альбом і цієї весни грає свої перші концерти.

Впливовий французький поп-герой Woodkid та чудова шведка Lykke Li записали трохи суму для антиутопічного екшну "Дивергент, частина 2: Інсургент".

Shura, співачка з переліку найперспективніших новачків 2015 року від BBC, виклала ось таке.

Милий психоделік-поп гурт Mini Mansions, відомий, перш за все, участю басиста Queens Of The Stone Age Майкла Шумана, записав трек із лідером Arctic Monkeys Алексом Тернером.

У перервах між концертами в Азії Grimes підготувала кліп на невиданий раніше трек

Учасники Franz Ferdinand і Sparks утворили супергурт FFS. Зустрічайте на літніх фестивалях. Назва треку "The Domino Effect" цілком може бути поклоном лейблу Domino, на який підписані обидва гурти і який, вочевидь, їх так здружив.

Американці Best Coast випустять третій альбом "California Nights" 5 травня.

Романтики Coldplay продовжують писати новий альбом, а поки виклали лайв із бі-сайдом до минулорічного альбому "Ghost Stories".

Минулої осені британські інструментальні пост-рокери Maybeshewill відкатали великий тур із альбомом "Fair Youth". Вони давали концерти в різних країнах ледь не щодня, а тепер змонтували кліп про ту подорож. Серед перших кадрів – київський Зелений Театр, з якого розпочався тур.

Реклама:

Головне сьогодні