Музичний тиждень: учасники Alfa Jazz Fest у Львові, Swans у Києві та інше

Також у випуску музичних новин: нові міні-альбоми DVOE та Pur:Pur, Matisyahu на фестивалі "Захід", "Бумбокс" із відео з Палацу Спорту в Києві, новий трек Петра Чернявського (екс- "Океан Ельзи"), нові Blur, The Prodigy, Alabama Shakes, Леонард Коен, постер документалки про Емі Уайнхаус.

Alfa Jazz Fest: головна джазова подія року в Україні

25–29 червня 2015 року у Львові пройде п’ятий Alfa Jazz Fest. Не зважаючи ні на що, на фесті заявлений справді легендарний список учасників.

До Львова їдуть піаніст і один з найвпливовіших джазменів ХХ сторіччя Хербі Хенкок, саксофоніст та багаторазовий володар "Греммі" Уейн Шортер, гітарист і вокаліст із десятком "Греммі" Джордж Бенсон, один з найкращих джазових гітаристів усіх часів Майк Стерн, віртуозна японська піаністка Хіромі, саксофоніст і соратник Майлза Девіса Білл Еванс, яскраве ф’южн-тріо Dirty Loops, харків’яни Acoustic Quartet, біг-бенд Денніса Аду та багато інших.

Alfa Jazz Fest відбувається на трьох сценах: Основна сцена в парку ім. Б. Хмельницького (за квитками), Сцена на площі Ринок (вхід вільний), Сцена у дворику палацу Потоцьких (вхід вільний). Інформація щодо квитків з’явиться найближчим часом.

Отже плани на кінець червня вирішені без варіантів.

Дебют DVOE

Київський танцювальний гурт DVOE нарешті представив свій перший міні-альбом "Keep On Moving".

Раніше Ольга Діброва (вокал, клавіши) і Артем Угодніков (ударні) грали в проекті Gorchitza, але повну творчу свободу відчули тільки коли зігрались удвох. Вони розуміють одне одного з півзвуку і разом роблять бадьору електроніку.

Більше про треки з EP та джерела натхнення гурту DVOE читайте на Comma.

Весняні казки Pur:Pur

Чарівні харків’яни Pur:Pur зібрали на горищі невидані пісні та об’єднали їх у міні-альбом "Просто так". Шостий, фінальний трек збірки додадуть наступного тижня, а поки представляємо п’ять пісень про весну, море та любов.

Коментарі вокалістки Нати Сміріної до кожної з пісень читайте на Comma.

Swans у Києві

Неймовірно, але факт. До нас їдуть Swans, один з найвпливовіших гуртів у сучасній альтернативній музиці. 11 липня, Sentrum. Квитки вже в продажу.

Swans зруйнували купу музичних меж та шаблонів, стали однією з провідних команд експериментального року, нойз-року, пост-панку.

Їхній найсвіжіший, тринадцятий альбом "To Be Kind" вийшов минулого року і отримав середню оцінку світових критиків 9 з 10. Не зважаючи на складну структуру та пісні від 7 до 34 хвилин, реліз зайняв 37 місце в чарті Billboard і 38 місце в британському чарті.

Поки що це найактуальніший концерт закордонного артиста в Україні цього року.

Matisyahu на "Заході"

Єдиний у своєму роді регей-хасид Матісьяху підтвердив виступ на фестивалі "Захід", що відбудеться 14–16 серпня 2015 року в Чарівній долині села Родатичі поблизу Львова.

Музикант уперше відвідає Україну в рамках туру з минулорічним альбомом "Akeda". Нагадаємо, до лайн-апу також долучились зарубіжні гості Ill Niño, Oomph!, Dead By April, гурт Brutto, а також українці Onuka, Pianoбой, "Жадан та Собаки", Vivienne Mort, Brunettes Shoot Blondes, "Воплі Відоплясова", "Брати Гадюкіни" та інші. (Купити квитки)

Інші нові пісні та кліпи:

"Бумбокс" змонтували найбільш емоційний момент першого сольника в Палаці Спорту в Києві. Пробирає. Лий, злива, лий.

Новеньке від Blur. Досі не віриться, але 27 квітня вони випустять новий альбом "The Magic Whip".

Трек від екс-гітариста "Океану Ельзи" Петра Чернявського і його вовків.

Поважний канадський ветеран Леонард Коен тільки-но випустив один альбом, як уже готує наступний. "Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour" вийде в травні, сьогодні маємо сингл.

Трохи блюз-року від Alabama Shakes.

Ось уже четверта новинка The Prodigy до майбутнього альбому. Усі різні, усі бойові.

Наостанок, ось так виглядає постер нового документального фільму про покійну одіозну діву ритм-енд-блюзу Емі Уайнхаус. У кінотеатрах Британії та Ірландії з 3 липня. Сподіваємось, і до нас довезуть.

Реклама:

Головне сьогодні