Музичний тиждень: учасники Alfa Jazz Fest у Львові, Swans у Києві та інше

Також у випуску музичних новин: нові міні-альбоми DVOE та Pur:Pur, Matisyahu на фестивалі "Захід", "Бумбокс" із відео з Палацу Спорту в Києві, новий трек Петра Чернявського (екс- "Океан Ельзи"), нові Blur, The Prodigy, Alabama Shakes, Леонард Коен, постер документалки про Емі Уайнхаус.

Alfa Jazz Fest: головна джазова подія року в Україні

25–29 червня 2015 року у Львові пройде п’ятий Alfa Jazz Fest. Не зважаючи ні на що, на фесті заявлений справді легендарний список учасників.

До Львова їдуть піаніст і один з найвпливовіших джазменів ХХ сторіччя Хербі Хенкок, саксофоніст та багаторазовий володар "Греммі" Уейн Шортер, гітарист і вокаліст із десятком "Греммі" Джордж Бенсон, один з найкращих джазових гітаристів усіх часів Майк Стерн, віртуозна японська піаністка Хіромі, саксофоніст і соратник Майлза Девіса Білл Еванс, яскраве ф’южн-тріо Dirty Loops, харків’яни Acoustic Quartet, біг-бенд Денніса Аду та багато інших.

Alfa Jazz Fest відбувається на трьох сценах: Основна сцена в парку ім. Б. Хмельницького (за квитками), Сцена на площі Ринок (вхід вільний), Сцена у дворику палацу Потоцьких (вхід вільний). Інформація щодо квитків з’явиться найближчим часом.

ВІДЕО ДНЯ

Отже плани на кінець червня вирішені без варіантів.

Дебют DVOE

Київський танцювальний гурт DVOE нарешті представив свій перший міні-альбом "Keep On Moving".

Раніше Ольга Діброва (вокал, клавіши) і Артем Угодніков (ударні) грали в проекті Gorchitza, але повну творчу свободу відчули тільки коли зігрались удвох. Вони розуміють одне одного з півзвуку і разом роблять бадьору електроніку.

Більше про треки з EP та джерела натхнення гурту DVOE читайте на Comma.

Весняні казки Pur:Pur

Чарівні харків’яни Pur:Pur зібрали на горищі невидані пісні та об’єднали їх у міні-альбом "Просто так". Шостий, фінальний трек збірки додадуть наступного тижня, а поки представляємо п’ять пісень про весну, море та любов.

Коментарі вокалістки Нати Сміріної до кожної з пісень читайте на Comma.

Swans у Києві

Неймовірно, але факт. До нас їдуть Swans, один з найвпливовіших гуртів у сучасній альтернативній музиці. 11 липня, Sentrum. Квитки вже в продажу.

Swans зруйнували купу музичних меж та шаблонів, стали однією з провідних команд експериментального року, нойз-року, пост-панку.

Їхній найсвіжіший, тринадцятий альбом "To Be Kind" вийшов минулого року і отримав середню оцінку світових критиків 9 з 10. Не зважаючи на складну структуру та пісні від 7 до 34 хвилин, реліз зайняв 37 місце в чарті Billboard і 38 місце в британському чарті.

Поки що це найактуальніший концерт закордонного артиста в Україні цього року.

Matisyahu на "Заході"

Єдиний у своєму роді регей-хасид Матісьяху підтвердив виступ на фестивалі "Захід", що відбудеться 14–16 серпня 2015 року в Чарівній долині села Родатичі поблизу Львова.

Музикант уперше відвідає Україну в рамках туру з минулорічним альбомом "Akeda". Нагадаємо, до лайн-апу також долучились зарубіжні гості Ill Niño, Oomph!, Dead By April, гурт Brutto, а також українці Onuka, Pianoбой, "Жадан та Собаки", Vivienne Mort, Brunettes Shoot Blondes, "Воплі Відоплясова", "Брати Гадюкіни" та інші. (Купити квитки)

Інші нові пісні та кліпи:

"Бумбокс" змонтували найбільш емоційний момент першого сольника в Палаці Спорту в Києві. Пробирає. Лий, злива, лий.

Новеньке від Blur. Досі не віриться, але 27 квітня вони випустять новий альбом "The Magic Whip".

Трек від екс-гітариста "Океану Ельзи" Петра Чернявського і його вовків.

Поважний канадський ветеран Леонард Коен тільки-но випустив один альбом, як уже готує наступний. "Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour" вийде в травні, сьогодні маємо сингл.

Трохи блюз-року від Alabama Shakes.

Ось уже четверта новинка The Prodigy до майбутнього альбому. Усі різні, усі бойові.

Наостанок, ось так виглядає постер нового документального фільму про покійну одіозну діву ритм-енд-блюзу Емі Уайнхаус. У кінотеатрах Британії та Ірландії з 3 липня. Сподіваємось, і до нас довезуть.

Реклама:

Головне сьогодні