Тест

Київська бієнале 2015 відбудеться попри її скасування "Мистецьким Арсеналом"

Про це йдеться у заяві кураторів бієнале Ґеорґа Шоллхаммера і Хедвіґ Заксенхубер.

Зокрема у заяві йдеться, що "Мистецький Арсенал" одноосібно відмовився від організації 2-ї Київської бієнале сучасного мистецтва, що мала відбутись під назвою "Київська школа".

"Це рішення, зроблене без жодного попередження, перервало підготовку проекту, в якому були задіяні митці, інтелектуали та ініціативи громадянського суспільства з України, Європи та світу. Усі вони витратили чимало зусиль на проект, що має на меті створити простір для рефлексії поза логікою поточних конфліктів", - сказано у заяві.

Куратори також кажуть, що за наявної ситуації в Україні – політичний потенціал мистецтва є актуальним як ніколи. "Мистецтво як інструмент рефлексії має ставити під сумнів наявний політичний контекст, створений збройним конфліктом в Україні. Бієнале – це відкритий проект, спрямований на розвиток публічного простору, в якому громадянське суспільство зможе відповісти на наявні виклики за допомогою мистецтва та знання", - заявляють вони.

Тож куратори продовжують підготовку до бієнале. Проект буде реалізовано у співпраці з широким колом художніх і громадських організацій.

Як відомо, раніше на сайті "Мистецького Арсеналу" з'явилася інформація про те, що Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва Arsenale не відбудеться у цьому, 2015-ому році у зв’язку із тим, що "збройне протистояння на Сході України не припиняється, а економіко-політична ситуація лише ускладнюється, реалізація мистецького проекту такого значного масштабу як бієнале є неможливою".