Тест

Музичний тиждень: протеже Вакарчука, свіжа україномовна електроніка та інше

Сьогодні у випуску музичних новин: дебютні кліпи українців Христини Соловій і Morphom, "Океан Ельзи" у марафоні пам’яті Нємцова, фестиваль допомоги арт-простору Mezzanine, тур Онуки, трамваї та "Вагоновожатые", нові роботи Джамали, Alloise, Florence + the Machine, TV On The Radio, Lykke Li, The Maccabees, Passenger, Tame Impala.

Протеже Вакарчука — Христина Соловій

Христина Соловій народилася на Львівщині, а на всю Україну заспівала у телепроекті "Голос країни". Там вона потрапила у команду Святослав Вакарчука, який узявся продюсувати її і після завершення ефірів.

Найближчим часом дівчина представить дебютний альбом, із яким їй допомагали Вакарчук і досвідчений саунд-продюсер і клавішник "Океану Ельзи" Мілош Єліч. До альбому увійдуть лемківські пісні та власні твори Христини. На один із цих творів вже є кліп, знайомтесь і висловлюйте враження.

Свіжа україномовна електроніка

Ще одне знайомство — новий електронний проект Morphom з Києва. Під цим псевдонімом творить музикант і продюсер Роман Черенов. Дебютне відео "100 днів" знімали у найрізноманітніших місцях столиці — від простору Loft 31 до Житнього ринку на Подолі.

Нові звуки Меззаніну

До речі, щодо просторів. Арт-простір Mezzanine уже давно став важливим майданчиком музичного життя столиці: тут знаходили нову публіку молоді гурти, тут проходили фестивалі експериментальної музики зі всієї Європи, покази музичних фільмів. А тепер Mezzanine потребує допомоги, а саме нового звукового обладнання.

Щоб зібрати гроші на новий звук, Mezzanine влаштовує фестиваль молодої української музики Speaker Festival. З 23 по 26 квітня там виступатимуть MAiAK, Panivalkova, Grisly Faye, iamyou, Endless Melancholy, r.roo та інші гурти, які ми щиро радимо. Тож приходьте підтримати Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31; 3-й поверх).

Квитки від 60 до 150 грн можна знайти тут, а більш детальну інформацію — на Facebook.

Тур Онуки

Гордість країни Онука їде у великий тур. Маємо розклад, а деталі шукайте на сторінках артистки у соц.мережах.

До того ж 6 червня за численними проханнями буде додатковий концерт у Києві, і знову з симфонічним оркестром. Мерщій за квитками, бо знову розберуть.

Трамваї та вожаті

Кожен, хто справді цінує своє місто, знає, що трамвай — найкращий у світі громадський транспорт. А для самобутнього гурту "Вагоновожатые" трамваї — це взагалі пристрасть і образ життя. Лідер гурту Антон Слєпаков навіть склав список пісень, із якими рекомендує кататись його улюбленим 14-им маршрутом у Києві. Послухати можна на Comma.

Радимо бачити наживо наелектризовану енергію гурту. Найближчий концерт — 11 квітня у київському Sentrum. (Купити квитки)

Океан Надії

"Океан Ельзи" взяв участь у телемарафоні пам’яті політика Бориса Нємцова на каналі "Дождь". Виконали одну зі своїх улюблених російськомовних пісень.

Інші нові пісні та кліпи

Минулого тижня ми були настільки безсовісні, що пропустили нову пісню Джамали. Надолужуємо, усім весни.

Українка Alloise із новим кліпом. Кому до смаку — в Atlas буде великий концерт. (Купити квитки)

TV On The Radio показують внутрішній світ перехожих через їхні задумливі погляди.

Чарівна Florence + the Machine у 2015 році і справді змінилась. Іще одна нова пісня.

Шведка Lykke Li відпочиває від сцени, але не забуває випускати кліпи із собою красивою. Поетичний коментар співачки щодо кліпу: "Самотність і горе слідують за вами всюди. Вони стають дуже гучними, коли гасне світло і в натовпі стає тихо. Це особисте уявлення про те, як можна жити у своєму сні чи застрягти в ньому.

У одиноку годину ніч стає твоєю сценою, зорі — зірками, а дощ — спогадами".

The Maccabees влаштовують екскурсію Лондоном.

Passenger присвячує нову роботу дітям Ліберії. Усі продажі синглу підуть саме на допомогу їм. А новий альбом парубка вийде вже 20 квітня.

Миленький трек австралійців Tame Impala.