"Океан Ельзи" зіграє концерт просто неба на Венеційській бієннале

— 30 квітня 2015, 17:10

Концерт відбудеться поруч з Українським національним павільйоном після його офіційного відкриття на набережній Семи мучеників (Riva dei Sette Martiri), що на шляху від Арсеналу до Джардіні.

Цього року, національний павільйон України представляє групову виставку під назвою "Надія!" за участі молодих українських художників, серед яких Євгенія Бєлорусець, Артем Волокітін, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Микола Рідний і Сергій Жадан, Анна Звягінцева та Відкрита Група.

Куратором цьогорічного арт-проекту став Бйорн Гельдхофа, заступник арт-директора PinchukArtCentre. Український проект називається "Hope!" ("Надія").

"Український павільйон, розташований у спеціально спорудженій скляній конструкції – це уособлення нової прозорої України, що відкривається світові. На тлі нещодавніх історичних подій та всупереч нинішньому збройному конфлікту в країні, цим виставковим проектом молоде покоління митців України виголошує свою віру у майбутнє своєї держави", - повідомляють організатори.

В українському павільйоні покажуть роботи Микити Кадана, Анни Звягінцевої, Жанни Кадирової, Євгенії Бєлорусець, Артема Волокітіна, Миколи Рідного, Сергія Жадана та "Відкритої групи".

56-а Міжнародна виставка мистецтв у Венеції під назвою "AlltheWorld’sFutures" триватиме з 9 травня до 22 листопада 2015 року. Виставка відбуватиметься у Giardini della Biennale та Arsenale, а також на додаткових майданчиках у межах міста Венеція. Президентом Венеційської бієнале 2015 є Пауло Баратта, куратор – Оквуі Енвезор.

Національні проекти традиційно будуть представлені у павільйонах в Giardini таArsenale, а також в історичному центрі Венеції. Цього року виставка знову включає офіційну паралельну програму (Collateral Events), у рамках якої міжнародні організації та інституції будуть представляти свої виставкові проекти та ініціативи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні