Музичний тиждень: ONUKA їде на Sziget, U2 виступають у метро та інше

Також у добірці музичних новин: пішов з життя Король блюзу B.B. King, до Києва їдуть HVOB і лідер My Chemical Romance, Стівен Хокінг виступить на Glastonbury, нові пісні та кліпи Pianoбоя, Ліки Бугайової, Lakeway, Editors, Tame Impala, Stereophonics, Years& Years і Марка Ронсона.

Король блюзу

Пішов з життя 89-річний Бі Бі Кінг, якого називали не інакше як Королем блюзу. Один із найкращих гітаристів усіх часів на думку Rolling Stone, автор понад 50 альбомів, володар 15 статуеток "Греммі" та спеціальної "довічної нагороди".

Про те, як Кінг рятував гітару із палаючого будинку та літав на гастролі за штурвалом літака можна почитати тут >>>.

ONUKA їде на Sziget Festival

Днями у Києві обирали українського артиста, який виступить на Sziget у Будапешті – найкращому великому фестивалі Європи за версією European Festival Awards 2014. Переміг по праву найцікавіший музичний проект України за останні роки – ONUKA.

Ната Жижченко (ONUKA): "У мене дивні відчуття через можливість виступити на Sziget. Я відчуваю велику відповідальність, але, водночас, і сумніви – чи справді саме ONUKA мала поїхати? Мені важко сказати, чи достойна я цього. Мій pr-директор вб’є мене за такі слова. У будь-якому разі, ми докладемо максимальних зусиль, щоб достойно презентувати Україну".

Усім deep house

До Києва їдуть молоді цікаві австрійці HVOB, які виконують deep house та tech house. 19 червня вони виступлять у київському залі Sentrum. Квитки по 200 грн вже у продажу.

Під них танцюють на тижнях моди у Парижі й Берліні, у нихи повірило головне музичне видання Штатів Billboard, а авторитетний Resident Advisor пише, що вони "виробили унікальний арсенал звуку: інтелектуального, дратвового, складного і мелодійного". Німецький журнал "De:bug" поставив їх на друге місце у списку видатних концертних гуртів у електронній музиці.

Лідер My Chemical Romance їде до Києва

Рокер Джерард Уей підтвердив концерт 4 вересня 2015 року в київському залі Stereo Plaza. Ціни на квитки, м’яко кажучи, дивують: за першу фан-зону доведеться викласти 1400 грн.

За 12 років гурт My Chemical Romance став одним із найвпливовіших серед підлітків і завоював гору премій від журналів Kerrang! та NME. У 2013 році вони розпались, а у вересні 2014-го Джерард Уей випустив перший сольний альбом "Hesitant Alien". Журнал Rock Sound вважає, що туди потрапили найкращі пісні, яки коли-небудь вигадував Уей.

Зірки не їздять у метро

"Випустіть альбом безкоштовно на iTunes, казали вони. Це успіх, казали вони". Днями мегауспішний світовий гурт U2 грав за дрібні монети у нью-йоркському метро. Але не просто так, а для шоу Джиммі Феллона. Вийшло весело і дуже самоіронічно.

Стівен Гокінг рок-н-рольщик

Головний фестиваль Британії Glastonbury продовжує дивувати. Несподівані хедлайнери (Foo Fighters, Канье Уест і The Who), ранкова лекція в неділю від самого Далай-лами, а тепер іще один сюрприз – спеціальним гостем фесту стане видатний астрофізик Стівен Гокінг. Рок-зірка вченого світу виступить із лекцією на дитячому майданчику фесту. Glastonbury 2015 пройде з 24 по 28 червня.

Це не вперше Гокінг звертається до молоді. Нещодавно він заспокоїв юних прихильниць поп-гурту One Direction словами про те, що теоретично в одній із паралельних реальностей Зейн Малік не покинув гурт.

Фото Comma.com.ua

Інші нові пісні та кліпи

Pianoбой про свою нову роботу: "Я думаю, через сто років на прикладі цієї пісні і кліпу у школах і інститутах Землі будуть пояснювати сухим і досконалим хлопцям і дівчатам майбутнього, що таке закоханість. Мені дуже важливо, щоби люди почули цю пісню саме зараз, коли так хочеться, щоби тебе обійняли музикою".

Минулої осені молоді кияни Lakeway виступали на ГогольFestі, і під пісню "Late" до них випадково увірвалася арт-хода Black Hole design і масок Manicomio. Музиканти були в шоці, а згодом саме з ними сняли свій перший кліп.

Київська рок-співачка Lika Bugaeva називає свою нову пісню "абсолютним рок-н-роллом". Із вінтажними барабанами та гітарами, записаними на "лампових" приладах 67-го року як у The Rolling Stones.

Надзвичайні британці Editors із заворожливим першим відео до п’ятого альбому. Зняв іранський фотограф із Амстердаму Рахі Резвані.

Новий альбом Tame Impala – один із тих, які ми зараз особливо очікуємо. Вийде він 17 липня. Ось іще один трек.

Дещо нове від Years & Years, найперспективніших новачків Британії за версією Бі-бі-сі.

Валійські рокери Stereophonics випустять новий альбом "Keep the Village Alive" 11 вересня, поки є перший бадьорий сингл.

Ну і наостанок, для ваших вихідних, хвиля фанку у новому відео одного з головних хітмейкерів нашого часу – Марка Ронсона.

Реклама:

Головне сьогодні