Музичний тиждень: народний рятівник Гупало Василь, Lee Scratch Perry у Києві та інше

Також у випуску музичних новин: Україна в кліпі британських зірок драм-н-бейсу, Foals у Києві, танцювальний кліп Bahroma, новий гурт лідера The Black Keys, кліпи Бьорк, Кайзи та Years & Years.

Новий український супергерой

Нарешті він прийшов! ТНМК не один місяць підігрівали увагу до нового героя, майже такого ж крутого, як Іво Бобул (хоча куди там). Він прийде і врятує всіх, бо він — Гупало Василь.

Це не просто новий кліп. Це ціла легенда.

Про те, як фільммейкер Сашко Даниленко створював образ Василя і як взагалі робляться круті анімовані кліпи в Україні, читайте на Comma.

Я-моя-моя Ямайка

Один із головних музикантів у історії регі. Продюсер ранніх записів Боба Марлі. Народний герой Ямайки. Його звуть Лі Скретч Перрі, 28 серпня він виступить у Sentrum.

Будемо проводжати літо із живою легендою під музику сонця і свободи. Деталі – на Facebook-сторінці концерту.

Примарна поезія Лондона

І ще один концерт, цього разу не про вічне, а про найсучасніше. Дуже радимо виступ британця Ghostpoet, що буде 24 вересня у тому ж Sentrum.

У його музиці замішані хіп-хоп, тріп-хоп, даб, дабстеп, інді-поп. Це міська меланхолія, що качає. Деталі – на Facebook.

Україна у кліпі британських зірок драм-н-бейсу

В одному зі спальних районів столиці відбулось кольорове повстання. Не насправді, а для кліпу британців Rudimental. Відео знімали в Україні, Марокко, Британії та США.

Пустелі, поля, міста – у Rudimental усюди проявляються хороші й погані сторони людства, зливаючись у абсурдне ціле, а дух єдності переданий через яскраві фарби.

Foals у Києві

Так-так, британці Foals у Києві. На жаль, не з концертом, і вже встигли повернутись додому. Янніс Філіппакіс і компанія зняли кліп у наших краях. Із цим відео вони розпочинають еру четвертого альбому "What Went Down". Вийде він 28 серпня на лейблі Warner.

Хлопці кажуть, що надихались… вином. Принаймні, це звучить більш щиро, ніж відповіді про натхнення від інших артистів. Маємо тізер кліпу та обкладинку альбому.

Інші нові пісні та кліпи:

Один з найемоційніших українських гуртів Bahroma представляє витриманий кліп із танцюристами команди Apache Crew.

Коментарі режисера Анни Копилової та вокаліста Романа Бахарєва, а також ще два яскравих музичних відео із Apache Crew дивіться на Comma.

The Arcs – новий гурт лідера The Black Keys Дена Ауербаха. Майже те саме, що в останньому альбомі The Black Keys. Що зовсім не погано. 4 вересня альбом.

Морок Ісландії у 10-хвилинному відео Бьорк.

Кайза співає пісню до бродвейського мюзиклу "Чарівна країна" ("Finding Neverland"), який склав Гері Берлоу із Take That.

Таємниче відео дебютантів року Years & Years. Нагадаємо, британські критики роблять ставку на цих хлопців. Альбом усе ближче.

Реклама:

Головне сьогодні