Що читати після "Пісні льоду та полум'я": 10 захопливих фентезі-саг

— 14 червня 2015, 17:00

Тим, хто полюбляє фентезі, має сподобатися й котрась із нижче наведених серій книжок.

Топ-10 пропонує сайт Mashable.

У цих книжках теж є герої та магія, боротьба добра і зла, але їхні автори не належать до тих, хто створював численні недолугі імітації творів Толкієна.

"Спадок" – трилогія Н.К. Джемісін

Від результату боротьби за трон залежатиме доля світу – щось нагадує, еге ж? У своїй трилогії, сповненій політичних ігор, Джемісін торкається схожих тем, але вибудовує цілком нову міфологію .

Цикл "Народжений туманом" – Брендон Сандерсон

Історія охоплює тисячу років існування світу, де диктатор за сумісництвом є й богом. Закручений сюжет, складна система магії та вкрай криваві баталії мають сподобатися фанатам "Гри престолів".

"Темерейр" – Наомі Новік

Вісім книжок із цієї серії належать до жанру альтернативної історії. Новік закидає дракона до доби Наполеонівських війн. Реальні історичні битви з присмаком фентезі мають уподобати читачі, котрим припало до душі, як Джордж Мартін використав у своїх творах Війну троянд.

Трилогія про демона – Пітер Бретт

Це, звісно, не білі блукачі, але людям таки доведеться об'єднатися, щоби протистояти демонам, що з настанням ночі з'являються в тумані.

Цикл про Земномор'я – Урсула Ле Ґуїн

Як і у творах Мартіна, герої Ле Ґуїн готові накласти власним життям, щоби урятувати свій світ.

"Хроніки вбивці короля" – трилогія Патріка Ротфусса

Цікава магічна система, жахаюче, потайне зло, що ховається за міфологією – читачі мають удосталь причин, щоби вподобати цю книжку. До слова, якщо таки вподобають, їм доведеться набратися терпіння – останню книжку Ротфусс іще не завершив.

"Акація" – Девід Ентоні Дарем

Трилогія оповідає про злет та падіння могутньої імперії. Не бракує вбивств, магії, поєдинків, рабства та пригод.

"Кодекс Алери" – Джим Батчер

За мотивами іншої серії книг Батчера – "Файли Дрездена" – уже зняли серіал. Твори цього автора є одними з бестселерів у жанрі сучасного фентезі. "Кодекс Алери" складається з шести книг. У них є добрі та злі маги, є герой і є купа ворогів, котрі погрожують занапастити долю людства.

"Повернення до Неверйона" – Семюель Ділені

До серії входять 11 оповідань та новели, дія яких відбувається в королівстві Неверйон.

"Лицарі бретонського двору" – Моріс Броддус (тим, хто читає англійською)

Узявши за основу міфи про короля Артура, Броддус поселив своїх персонажів у даунтауні Індіанаполіса. Як і Джонові Сноу, героєві доведеться об'єднати покидьків суспільства.

Реклама:

Головне сьогодні