У "Тарілці" на Либідській виконають пісні Сильвестрова

— 18 червня 2015, 13:09

Як йдеться на сторнці музичної агенції "УХО" у Facebook, зробити київський проект про голос і не включити в нього найвідоміший вокальний цикл, написаний в Києві, організатори не могли.

"Не могли і почати ним або поставити його в середині своєї серії - він написаний в естетиці післямови. Загального - до культури абсолютних претензій і останніх питань, і приватного - кожен наступний романс в ньому працює як епілог до попереднього. Спів триває дві години", - повідомляють вони.

[L]"Тихі пісні" і "Тарілка" на Либідській - будівлі одного періоду, Композитор Сильвестров закінчив своє в 1975, архітектор Флоріан Юр'єв - в 1971. Футурист, скрипковий майстер і художник, Юр'єв радикально змінював вид діяльності кожні 20 років. Жив на Лісовому, Сильвестров - на Русанівці.

"Тарілка" задумувалася як утопія, "Пісні" - як відгомін утопії. Ми шукали ідеальний акустичний простір, знайшли ідеальну риму", - йдеться на сторінці.

Цикл "Архітектура голоса" - це спроба дослідити вокальні практики в міському просторі. З вересня 2014-го по червень 2015-го концерти відбуваються щомісяця, щоразу в іншому місці - часто прямо на не призначеному для виконання музики, але якимось чином пов'язаним з представленим матеріалом. У програмі - твори двох десятків композиторів у виконанні відомих солістів та колективів.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні