У Києві можна буде безкоштовно повчитися у художній школі. Програма

— 22 червня 2015, 13:34

Про це повідомляє Cultprostir.

За словами куратора Liquid city Альони Ковальової, це буде інтенсивний курс з новою концепцією викладання.

"Школа діятиме в трьох основних зрізах: техніка, ідея (влітку ми спробуємо дослідити місто з позиції художніх практик), мотивація (ми працюватимемо із професійним психологом, який дослідить межі здібностей і прагнень студентів, бажання вийти за межі). Це буде новий формат – трансформаційна школа, з результатами навчання в якій можна буде познайомитися на художній виставці", − розповіла Ковальова.

Усі заняття у школі будуть безкоштовними. Щоб стати одним зі слухачів школи, необхідно зареєструватися та пройти конкурсний відбір.

Студентами можуть стати мешканці будь-якого регіону країни.

Учасники школи дізнаються про те, як створити аудіовізуальну цифрову інсталяцію, змонтувати та організовувати художню виставку, написати кураторську концепцію, ефективно працювати у новій команді в стислі терміни та мислити творчо та поза рамками.

Програма Нової художньої школи "Liquid city"

- креативне дослідження: збір та аналіз даних за обраною темою, обрання теми відповідно до відчуття, переконань та поглядів, виокремлення найактуальніших тенденцій, проблемних зон, знаходження парадоксів, досвід візуалізації результатів аналізу та стислої презентації.

- створення аудіовізуальних інсталяцій: робота з комп’ютерними програмами, що дозволяють створювати генеративне мистецтво, в якому візуальний образ генерується звуком і навпаки. Такі інсталяції частіше за все є інтерактивними і дозволяють глядачам впливати на візуальне формування арт-об’єкту.

- курування арт-виставки: група студентів Літньої школи НХШ матимуть можливість самі створити концепцію своєї фінальної виставки, зкомбінувати фінальні проекти у цілісне художнє висловлювання, написати кураторський текст, провести кураторську екскурсію на відкритті, запросити журналістів на відкриття.

- монтаж арт-об’єкту: розміщення відеопроекції у просторі, поєднання відеопроекцій з реальними арт-об’єктами, навички створення та дотримання при монтажі технічного райдеру.

- робота у команді: ефективна комунікація у стислих часових умовах з новими людьми, вміння концентрувати свої зусилля на чіткий результат.

"Українська правда. Київ"

Реклама:

Головне сьогодні