Джордж Мартін відповів на закиди щодо насильства над жінками у "Грі Престолів"

— 5 червня 2015, 12:19

Він зокрема зазначив, що ці факти мають історичне значення. За словами Мартіна, насильство над жінками - це реальність періоду середньовіччя, часів де і відбувається дія серіалу, повідомляє U.S.Magazine.

"Книги відображають патріархальне суспільство, засноване на Середньовіччі. Середньовіччя не було часом статевого егалітаризму. Воно було дуже класове та поділяло людей на три класи. І в них жили сильні стереотипи про роль жінок. Одне із звинувачень проти Жанни д'Арк, яку спалили на багатті, було те, що вона носила чоловічий одяг. Там, звичайно, були деякі сильні і компетентні жінки. Але вони не змінили характер суспільства", - каже він.

Він також відзначив фантазійний елемент своїх книжок, але додав, що соціальна структура зображена більш реалістична, ніж зображували її інші автори, що писали про Середньовіччя.

"Є люди, які кажуть, мовляв, він не пише історію, він пише фентезі - він додав драконів, він мав створити егалітарне суспільство. Але я хотів би, аби мої книжки ґрунтувалися на історії і показали, яким було середньовічне суспільство", - каже автор.

Як відомо, одна із останніх серій 5-го сезону серіалу спричинила шквал критики через сцену зґвалтування Санси Старк її чоловіком Ремзі Болтоном. Зокрема, в своєму Twitter сенатор США Клер МакКаскілл написала: "Я закінчила з "Грою престолів"… Абсурдна сцена зґвалтування, огидна та неприйнятна".

Мартін відреагував на слова сенатора: "У мене є мільйони жінок-читачів, які приходять до мене та зізнаються у любові до жіночих персонажів твору. Деякі люблять Ар'ю, деякі - Дені, хтось любить Сансу, хтось любить Брієнну, а хтось любить Серсею. Тисячі жінок люблять Серсею, незважаючи на її очевидні недоліки. Хіба аби бути несексистом, потрібно зображувати рівноправне суспільство? Це не наша історія, а щось із наукової фантастики. І у 21-ому столітті Америка так само не егалітарна. Все ще існують бар'єри для жінок. Але це краще ніж те, що було".

Він також підсумував: "Я хочу зобразити боротьбу. Драма виходить з конфлікту. Якщо ви отримали утопію, значить ви написали доволі нудну книгу".

Реклама:

Головне сьогодні