ГогольFest відбудеться у приміщенні студії Довженка, повному сміття. Фото

— 10 липня 2015, 14:33

Для того, щоб вивезти його і привести територію у більш-менш належний стан, знадобиться не одна сотня тисяч гривень.

Про це в своєму інтерв’ю Cultprostir повідомив директор ГогольFest’у Максим Демський.

Порівнюючи ситуацію з 2010-м роком, коли фест також проходив на базі кіностудії, він зазначив, що приблизно 70% локацій залишилися в тому ж стані, що і в 2010-му, але є приміщення, що виглядають тепер набагато гірше, ніж тоді.

Фото: Ян Голуб

"Є один цікавий простір – так званий матеріальний склад. 3 просторі поверхи, по 12 × 40 метрів. Там можна було б проводити і якісь візуальні експерименти, і музичні події, і фешн. Але він у жахливому стані, там близько тисячі кубів сміття. Ну, як сміття – якісь старі аптечки, протигази і таке інше. Художники щось зможуть із цим придумати, але куди подіти весь обсяг? Щоб це вивезти, потрібна астрономічна сума. Ми, звичайно, будемо пробувати вмовити студію розділити ці витрати і цю роботу, але поки що адміністрація не йде нам назустріч", - додає він.

Крім того, за словами Максима, на території кіностудії було багато якісної електрики, яку в останні роки попросту повиривали і розтягли. Втім, територія в цілому "досить причесана – вони стежать за газончиками і т. д. Сад Довженка теж у дуже гарному стані – тому вони, до речі, не хочуть давати нам його в користування. Ми за нього боремося – це пречудова локація для візуального арту".

Реклама:

Головне сьогодні