У центрі столиці з’явиться ще 15-20 муралів

— 23 липня 2015, 12:28

Про це в інтерв'ю БЖ розповів режисер і куратор проекту CityArt Гео Лерос.

"Ми хочемо створити пішохідний туристичний маршрут по місту. Він буде йти від Ботанічного саду, повз "Університет", через район Золотих воріт, потім спускатися через Андріївський узвіз, проходити через Києво-Могилянську академію і виходити на набережну", - розповів Лерос.

Він також додав, що наразі розробляється спеціальний додаток, де всі стріт-арт об'єкти будуть нанесені на карту.

"Плануємо до вересня створити 15-20 таких об'єктів", - сказав Лерос.

Гео стверджує, що художники Фінтан Мегі і Гвідо ван Хелтон, які малювали на київських будинках Лесю Українку та гімнастку Ганну Різатдінову, працювали безкоштовно.

У зв'язку з цим команда CityArt не проводила громадських слухань, а тільки затверджувала в КМДА список об'єктів, де будуть з'являтися малюнки.

"Це був подарунок Києву, і ми не могли нав'язувати художникам чужі ескізи. Якщо враховувати думку громадськості, тоді потрібно знайти інших художників і заплатити їм гонорар у 5-10 тисяч доларів. Меценат Костянтин Жуковський сплатив за переліт і проживання артистів, а також за фарби", - пояснив він.

Лерос також повідомив, що його команда зараз відбирає 15 кращих малюнків, які будуть нанесені на київські будинки. Подати свої роботи може будь-хто, написавши на пошту CityArt.

Окремо йде відбір кращих українських стріт-арт-команд, які намалюють картини за власними ескізами.

Також, за словами Гео, до середини вересня планується замінити всі лавочки в парку Шевченка.

Як відомо, проект CityArt розпочався з заміни старих лавок у парку Шевченка і встановлення замість них дизайнерських.

Пізніше в рамках проекту на фасаді Державної санепідемслужби на Подолі британський художник Фінтан Мегі намалював оленя, на одній з будівель в районі Золотих воріт з'явився портрет Лесі Українки, а на будинку по вулиці Стрілецькій – зображення української гімнастки Анни Різатдінової.

Найближчим часом в рамках проекту проводитимуться pop-up-концерти по всьому Києву.

"Українська правда. Київ"

Реклама:

Головне сьогодні