Боба Ділана визнано найвидатнішим автором пісень усіх часів

— 14 серпня 2015, 14:29

"Ти хочеш писати пісні, які будуть більшими, ніж життя… Хочеш розповісти щось про дивні речі, які з тобою траплялися, дивні речі, які ти бачив", - цитує видання книгу спогадів Ділана, Cronicles.

"Пісня – це як мрія, а ти намагаєшся її здійснити", - писав він.

На думку авторів видання, жоден артист у написанні пісень не піднімав планку так високо, як Боб Ділан, і жоден не здійснив такого впливу на популярну музику. Про це пише сайт Rollіng Stone.

Боб Ділан очолив рейтинг100 Greatest Songwriters of All Time

Друга сходинка в Топ-100 дісталася Полові МакКартні, а третя – Джону Леннону.

"Правда в тім, що проблема завжди одна й та сама. Коли ти думаєш про це, коли намагаєшся написати пісню, то завжди намагаєшся написати щось, що подобається тобі, і що сподобається людям", - поділився МакКартні в одному з інтерв’ю.

"Вони робили те, що не робив ніхто… Я розумів, що вони вказують напрямок, у якому має йти музика", - казав Боб Ділан про The Beatles.

До п’ятірки найвидатніших авторів пісень також увійшли Чак Беррі та Смокі Робінсон.

"Моя теорія полягає в тому, що треба писати пісню, в якій є ціла історія, і яка розказує історію за той час, який відведено на запис. Це має бути щось дійсно значуще, не жменя слів, покладена на музику", - сказав Робінсон у інтерв’ю 1968-го року.

Серед десяти найкращих є імена Міка Джаггера й Кіта Річардса, Керол Кінг та Джері Гоффіна, Пола Саймона, Джоні Мітчелл, Стіві Вандера.

Хто ще увійшов до рейтингу 100 Greatest Songwriters of All Time, можна прочитати на сайті Rollіng Stone.

Фото з Facebook

Реклама:

Головне сьогодні