"Сильніше ніж зброя" від Babylon`13 потрапив до шорт-лісту Лондонського артфестивалю

— 11 вересня 2015, 14:25

Перший документальний фільм гурпи україрнських кінематографістів "Babylon`13" "Сильніше ніж зброя" потрапив у цьогорічний короткий список фестивалю "Passion For Freedom".

Про це йдеться на сторінці об'єднання у Facebook.

#BABYLON13 на Passion For Freedom / #BABYLON13 at Passion For FreedomНаш перший повнометражний документальний фільм "С...

Posted by Babylon'13 on 8 сентября 2015 г.

"Passion For Freedom" – це щорічний Лондонський художній фестиваль, який змушує замислитися про Свободу, промовляючи до кожного мовою мистецтва. Фестиваль збирає історії з усіх куточків світу, виступаючи проти насилля, диктатури й брехні.

"Номіновані цього року стрічки представляють історії 24 країн по всьому світу. Свобода величезна і демонструє діапазон тем, серед яких: цензура, богохульство, диктатура і насилля над жінками, освіта, сексуальні домагання, тероризм, а також напади на свободу слова та вираження", - йдеться на сайті кінофестивалю.

"Сильніше, ніж зброя" це наша з вами історія, яка обпалює серця. Згадуючи події та людей, які з часів Євромайдану до війни на Сході будують нову Україну. "Сильніше, ніж зброя" показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1-го грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту. Він надасть глядачеві можливість заново відчути піднесення і розпач як майдану, так і війни на сході України", - йдеться на сайті об'єднання.

Як відомо, стрічка "Сильніше ніж зброя" 28 травня отримала премію Національної спілки кінематографістів України у номінації "Найкращий неігровий фільм".

Крім того. її було показано на екранах великих міст Німеччини до річниці Майдану у лютому цього року.

А 27 листопада минулого року стрічку на великих екранах побачили й українці.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні