На Венеційському кінофестивалі перемогла стрічка з Венесуели про гомоеротичні стосунки

— 14 вересня 2015, 11:23

Це перший "Золотий лев" в історії кінематографу Венесуели, повідомляє Німецька хвиля.

У своїй дебютній роботі режисер Лоренцо Вігас спостерігає за гомоеротичними стосунками між молодим і літнім чоловіками. "Це чудова людська історія", - відзначила німецька актриса Діана Крюґер.

"Срібний лев" за режисуру дістався аргентинському режисеру Пабло Траперо за фільм "Клан" про сім'ю злочинців, які беруть у заручники людей.

Гран-прі журі присудили американській анімаційній мелодрамі "Аномаліза" режисерів Чарлі Кауфмана та Дюка Джонса. Картина розповідає про самотнього чоловіка у пошуках щастя. А спеціальний приз журі дістався фільму "Божевілля" турецького режисера Аміна Альпера. Він розповідає про небезпеку тероризму для психіки людини.

Італійська актриса Валерія Голіно отримала Кубок Вольпі за кращу жіночу роль (фільм "За вашу любов"), аналогічний приз за кращу чоловічу роль дістався французу Фабрісу Лукіні за роль старіючого судді у фільмі "Горностай".

Крім того, нагороду за найкращий сценарій отримав Крітіан Венсан також за сценарій до фільму "Горностай".

Нагадаємо, 72-й Венеційський кінофестиваль відбувався з 2 по 12 вересня на острові Лідо. За цей час було показано близько 600 фільмів. За "Золотого лева змагалася" 21 стрічка.

Реклама:

Головне сьогодні