Дітям в Україні покажуть короткометражки про толерантність

— 16 вересня 2015, 12:22

Програма фестивалю протягом осені буде показана у 12 українських містах.

У рамках кінофоруму відбуваються безкоштовні покази короткометражних фільмів для юної аудиторії, а також дискусії з глядачами.

Під час фестивалю у кожному місті-учаснику проходять сеанси трьох блоків короткометражних робіт, які розраховані на різні вікові категорії – від 5 до 18 років. Усі покази супроводжує обговорення переглянутого матеріалу з модераторами. Частину показів особисто представлять режисери.

Реєстрація на безкоштовні покази вже відкрита на сайті.

Фільми для програми були відібрані за допомогою експертів найбільшого європейського фестивалю короткометражного кіно Interfilm Berlin.

ВІДЕО ДНЯ

Серед них – номінант на "Золотого ведмедя" Берлінського МКФ, короткометражка режисера-асистента Уеса Андерсона про футбольних фанів, і мюзикл про кохання хлопця-емо і зразкової дівчини-католички.

Тематика стрічок стосується різних проявів толерантності: від взаємин одноліток у класі до сприйняття біженців.

Міста та кінотеатри, які приймають фестиваль

У рамках кінофестивалю "Єдність і толерантність" з 15 вересня по 15 листопада проходить конкурс дитячих малюнків і фотографій.

Його мета – почати діалог про терпимість до людей з іншим світоглядом, про повагу несхожих звичаїв і традицій, визнання альтернативних точок зору. Участь у конкурсі можуть взяти діти та підлітки від 5 до 18 років. Умови участі – на сайті.

Переможців у трьох вікових групах визначить відкрите голосування.

На авторів найкращих робіт чекає призовий фонд конкурсу – 30 електронних планшетів.

Організаторами "Єдності і толерантності" виступають Goethe-Institut в Україні та Міністерство закордонних справ Німеччини, за участі фестивалів Interfilm Berlin і KUKI teen screen, а також компанії "Артхаус Трафік".

Реклама:

Головне сьогодні