"Гра престолів" стала тріумфатором церемонії "Еммі". Фото

— 21 вересня 2015, 11:01

Серіал здобув аж 12 нагород, включаючи перемогу у номінації "Найкращий драматичний серіал року", "Найкращий сценарій", "Найкраща режисура" та призи за найкращого актора другого плану. Нагороду в останній номінації отримав Пітер Дінклейдж за роль Тіріона Ланістера.

Пітер Дінклейдж, фото ЕРА

"Найкращим комедійним серіалом" стала стрічка "Віце-президент".

Виконавицю головної ролі Джулію Луїс-Дрейфус проголосили найкращою актрисою в комедійному серіалі.

Багато нагород дістав і міні-серіал від HBO "Що знає Олівія". Він розповідає про історію однієї родини, непросту вчительку математики Олівію Кіттерідж, її стосунки з чоловіком, сином, невістками та сусідами. Він став найкращим серед міні-серіалів. Річард Дженкінс здобув статуетку у номінації "Найкращий актор міні серіалу" за роль чоловіка Олівії.

У номінації телефільмів переміг байопік "Бессі", присвячений блюз-виконавиці Бессі Сміт.

"Найкращою акторкою у драматичному серіалі" стала Віола Девіс, причому актриса є першою в історії "Еммі" афроамериканкою-лауреатом цієї винагороди. Перемогу їй приніс серіал "Як уникнути покарання за вбивство".

"Найкращим актором у драматичному серіалі" став Пітер Хемм ("Божевільні"), найкращим актором у комедійному серіалі – Джеффрі Тембор ("Очевидне").

"Найкращою актрисою другого плану в драматичному серіалі" стала Узо Адуба з "Помаранчевий – хіт сезону".

Узо Адуба

Головною "родзинкою" фестивалю відзначають наймовірну спеку. Деякі відвідувачі були наскрізь мокрими та ледь пересувалися червоною доріжкою.

Премія "Еммі" - американська телевізійна нагорода, телевізійний аналог "Оскара", вручається з 1949 року.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні