На врученні премії "Еммі" 8 нагород отримала українка

— 24 вересня 2015, 10:33

Так, статуетку за "найкращу чоловічу роль у міні-серіалі" отримав Річард Дженкінс за роль Генрі Кіттерджа та Френсіс Мак Домрманд, яка стала "найкращою актрисою міні-серіалу" та зіграла Олівію Кіттерідж.

Крім того, серіал здобув нагороди за "Найкращу режисуру у міні-серіалі", "Найкращий сценарист у міні-серіалі" (Джейн Андерсон), "Найкращий актор другого плану в міні-серіалі" (Білл Мюррей), "Найкращий підбір акторів міні-серіалу" та "Найкращий оператор міні-серіалу".

67th Primetime Emmy Awards - Trophy TableEXCLUSIVE - Lisa Cholodenko at the 67th Primetime Emmy Awards on Sunday,...

Posted by Studio J Inc. on 22 сентября 2015 г.

Wow - HUGE congrats to Tawonga alum Lisa Cholodenko who won an Emmy last night for directing Olive Kitteridge!! So proud of our former Unit Head and Song Leader!

Posted by Camp Tawonga on 21 сентября 2015 г.

[L]Серіал "Що знає Олівія" - екранізація роману Елізабет Страут. Він охоплює 20 років життя родини Кіттерідж. Головна героїня - Олівія, літня вчителька математики зі складним характером та її чоловік - Генрі та син-тінейджер.

Ліза Холоденко - американська теле і кінорежисерка українського походження. Вона виросла в долині Сан-Фернандо, передмісті Лос-Анджелеса. Навчалася в університеті штату в Сан-Франциско. Працювала помічником редактора у фільмах Boyz 'N the Hood (1991) і Used People (1992). Вступила в кіношколу Колумбійського університету, де навчалася у Мілоша Формана. Під час навчання зняла два короткометражні фільми Souvenir (1994) і Dinner Party (1996).

У 1998 році зняла свій перший повнометражний фільм "Високе мистецтво", який був високо оцінений критикою. Була режисером популярних телесеріалів: "Забійний відділ"; "Клієнт завжди мертвий" і "Секс в іншому місті". У 2010-ому на екрани вийшов фільм "Дітки в порядку", в якому вона виступила як режисер і со-сценарист. Фільм отримав "Золотий глобус" у номінації "Найкращий фільм - комедія або мюзикл" і був номінований на "Оскар" у категорії "Найкращий фільм".

За інформацією Вікіпедії, Холоденко - відкрита лесбійка, здійснила камінг-аут в 11 класі. Вона має стосунки з гітаристкою Венді Мелвоїн. У пари є син, Калдер, якого Холоденко народила від анонімного донора.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні