У Мінкульті присудили державні премії за досягнення у музиці

— 1 жовтня 2015, 14:38

Так, премію імені М. В. Лисенка 2015 року отримала Загайкевич Алла за музику до художніх кінофільмів "Мамай" і "Поводир" та Степаненко Михайло за багаторічну мистецьку діяльність та надбання в галузі музичної педагогіки.

Про це йдеться на сайті Міністерства культури України.

Премію імені Б.М.Лятошинського отримали композитори Сидоренко Любава та Щетинський Олександр за видатні досягнення в галузі професійної композиторської творчості.

Премію імені Л.М.Ревуцького 2015 року отримали композитори Вишинський Віталій та Маринченко Олег за видатні досягнення в галузі професійної композиторської творчості. А також скрипалька Скрипа Маріанна за сценічне і концертне втілення видатних музичних творів.

Премія імені М.В.Лисенка була заснована 1982 року. Вона присуджується щорічно за видатні музичні твори (балетні, оперні, симфонічні, кантатно-ораторіальні, камерно-інструментальні та вокально-хорові), що здобули широке громадське визнання, за досягнення в педагогічній діяльності, а також за видатні музикознавчі праці.

Премію імені М. Лисенка одержували музикознавці Маріанна Копиця, Богдан Сюта, Тамара Гнатів, Людмила Байда. Олена Зінкевич та інші.

Премія імені Б.М.Лятошинського заснована 1994 року та присуджується щорічно за видатні досягнення в галузі професійної композиторської творчості. Премія може присуджуватися за окремий твір, за досягнення в певному жанрі (симфонічному, хоровому, камерному, тощо), за творчий доробок певного періоду або за творчий доробок композитора у сукупності.

У різні роки лауреатами премії імені Б. Лятошинського ставали композитори Сергій Зажитько, Золтан Алмаші, Володимир Зубицький, Олександр Козаренко. Юлія Гомельська, Сергій Пілютіков та інші.

Премія імені Л.М.Ревуцького, заснована 1987 року, присуджується щорічно для відзначення молодих композиторів і виконавців за створення, сценічне і концертне втілення видатних музичних творів, що здобули широке громадське визнання. На здобуття премії можуть висуватися лише завершені музичні твори, виконання яких відбулося не пізніше як за півроку до дня присудження премії; сценічні постановки, концертні програми художніх колективів та окремих виконавців.

Премією імені Л. Ревуцького у 2014 році було нагороджено композитора Олексія Войтенка та артистку-інструменталістку Діну Писаренко.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні