Програма кінофестивалю "Молодість"

— 16 жовтня 2015, 18:28

"Фестиваль Фестивалів" - традиційна програма "Молодості", до якої увійшли цьогорічні стрічки-призери головних фестивальних гравців світу, зокрема Канн, Берліна, Локарно, Карлових Вар.

Про це "Українській правді. Життя" повідомили організатори події.

Програму відкриє "Діпан" від культового французького режисера Жака Одіяра – володар "Золотої пальмової гілки" цьогорічного Каннського МКФ. Це історія трьох тамільських біженців зі Шрі-Ланки, що оселилися в Парижі. Бойовик-сепаратист з "тамільських тигрів", який втратив дружину і дітей, у пошуках кращого життя тікає до Франції.

Разом з ним – жінка з дитиною, які видають себе за його сім'ю. Діпан –їх нове прізвище, яке записане у фальшивих документах. Головну роль у фільмі зіграв Джесутасан Антонітасан – непрофесійний актор, колишній "тамільський тигр" (солдат збройного формування на Шрі-Ланці) та безпосередній учасник бойових дій. Він, як і Діпан, виїхав до Європи. Там Антонітасан зарекомендував себе як успішний письменник: його мемуари про революційне життя стали бестселером.

Стрічка "Браво" Раду Жуде отримав приз за найкращу режисуру на цьогорічному Берлінале. Дія фільму розгортається у Волощині 1835 року. Двоє вершників, жандарм Костандін зі своїм сином, прочісують пустирі в пошуках раба-втікача (Карфіна), підозрюваного в стосунках з дружиною свого колишнього господаря (Йордаке).

Пошук "цигана-кріпака" перетворюється на захопливу мандрівку східноєвропейськими нетрями, населеними турками, румунами, мадярами, євреями та росіянами.


"Я, Ерл і та, що помирає" Альфонсо Ґомеcа-Рехона (США) – володар Ґран-прі журі та призу глядацьких симпатій на МКФ Sundance. Головний герой фільму, старшокласник-дивак Ґреґ разом із другом Ерлом весь свій час присвячують зйомкам пародій на класичні фільми.

Ґреґ дізнається, що в його знайомої Рейчел діагностували лейкемію, і батьки примушують його товаришувати з нею. Попри те, що жоден із них не потребує товариства, ця дружба змінює світогляд Ґреґа назавжди.

"Боб та дерева" Дієґо Онґаро отримав Ґран-прі МКФ у Карлових Варах. Фільм розповідає про +9*лісоруба Боба Тарасюка, що має слабкість до ґольфу і ґанґста-репу. Зима. Провінційний Массачусетс. 50-річний чоловік щосили намагається звести кінці з кінцями. Коли невдала інвестиція ставить під загрозу сімейну справу, Бобом починає оволодівати темний бік його "я".

"Мустанґ" Деніз Ґамзе Ерґювен був представлений у програмі "Двотижневик режисерів" на Каннському кінофестивалі, де здобув нагороду Europa Cinemas Label Award. Влітку фільм отримав Ґран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю.

П'ятеро сестер, дівчата з турецького селища – товариські і веселі. Вони обожнюють розважатися і сприймають хлопців, як друзів. Проте батьків така поведінка непокоїть. Вони починають перевиховувати дівчат. Дім стає в'язницею, уроки з господарства заміняють школу, сестрам підшуковують наречених. Однак не всі з них готові піддатися жорсткому тиску родинного оточення.

Другий повнометражний фільм Рунара Рунарссона "Горобці" прикрасить цьогорічний Фестиваль фестивалів на правах тріумфатора фестивалю в Сан-Себастьяні. Рунарссон свого часу дебютував на "Молодості" з фільмом "Вулкан".

"Горобці" - історія дорослішання 16-річного Арі, який, поживши деякий час із матір’ю в Рейк’явіку, змушений повертатися до батька у віддалений район Вестфйордс. Там йому доводиться підтримувати непрості стосунки з батьком та звикати до того, що друзі дитинства змінилися назавжди. У такому безнадійному та похмурому середовищі Арі має стати жорсткішим та знайти свій шлях.

Реклама:

Головне сьогодні